Fórum

hasznos könyvek

Fórum profilkép
Joleszemhu
2016-06-06 18:17

Sziasztok!

 

ti milyen könyveket olvastok a diéta/táplálkozás témában, amik jók is? :)

 

hihetetlen mennyiségű könyv van, de nagyon kevés a jó..

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#1757
Fórum profilkép
krisztinahajnalka
2016-06-06 19:31

Szia,

az egyik kedvencem:Lukàcs Liza :az éhes lélek gyogyitàsa

yo yo diéta szindroma ,a szerzö Doreen Virtue

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#1865
Fórum profilkép
Gólyaneni
2016-08-01 17:00

Szia! Pados Gyula könyveit ajánlanám. Több kötete is megjelent már, a teljesség igénye nélkül egypár: "Elhízás- fogyókúra", "Az elhízás kezelése" vagy a "Tudatos fogyás". A szerző orvos, egyetemi docenns, évtizedek tapasztalatával rendelkező táplálkozás tudós. Könyvei közérthetőek, szenzációhajhászástól mentesek.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#1900
Fórum profilkép
atomik
2016-09-03 09:20

Minden az agyban dől el, ezért ajánlom a GABONA AGY című könyvet, Dr David Perlmutter neurológus táplálkozáskutató professzor írásából. 2013 évben adta ki, tehát a legújjabb kutatások alapján íródott. Idézek Szendi Gábor-tól amit írt a könyvről "Ez a könyv tetszik vagy sem-egy újabb repedést ütött a nyugati táplálkozás piramisán." Mindig érdekelt a téma véletlenül jutottam hozzá, mert ajándékba kaptam a lányaimtól az 54. születésnapomra. A könyv teljesen megváltoztatta a gondolkodásomat táplálkozás témában. Újra elkezdtem sportolni. teljesen normális, hogy pár hónap alatt öt kilót fogytam, pocakos emberből izmos fitt testet építek. Így hív a családom a "gyúrós nagypapa" mivel háro unokám van. Remélem példát mutatok nekik!

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő

hasznos könyvek

hasznos könyvek Fórum téma: hasznos könyvek

hasznos könyvek Fontos tudni, hogy csak az olyan élelmiszereknek van glikémiás indexe, melyek jelentősebb mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak, mivel a vércukorszintet a szénhidrátok emésztése során keletkező cukrok emelik meg. Emiatt a glikémiás index táblázatban nem szerepelnek többek között a húsok, halak, sajtok és a tojás. Egy élelmiszer minél magasabb glikémiás indexel rendelkezik, annál jobban megemeli a vércukorszintet, melyre a szervezet nagyobb inzulintermeléssel reagál, hogy szabályozni tudja. A jelentős inzulintermelést követően a vércukorszint hirtelen esik vissza ingadozó vércukorszintet okozva. A visszaeső vércukorszint hamar éhséget okoz, mely ismételt evésre kényszeríti az embert és az ördögi kör folytatódik, amely gyors elhízáshoz vezet.