Fórum

Lelassult fogyás

Fórum profilkép
Sidney
2017-02-21 01:49

A napokban volt egy éve, hogy diétázni kezdtem. Eleinte havi átlag 5 kilót fogytam, ez 4 hónap múlva pár hétre teljesen megállt, majd elkezdtem újra fogyni, de nagyon lassan. Ami azt jelenti, hogy havi egy-másfél kilót fogyok. Így sikerült az egy év alatt éppen 30 kilót leadnom. Novemberig szigorú diétán voltam, ami azt jelenti, hogy grillezett húsok, főleg csirke és hal, tojás, gomba és nyers zöldségek korlátlan mennyiségben. Gyümölcs - elsősorban alma - korlátozva. Tulképp ennyi. Szeptemberben éreztem először, hogy szinte jártányi erőm sincs. November óta engedtem a szigorú diétából, néha eszek rozskenyeret, és tejet, joghurtot is. Így sem fogyok se gyorsabban, se lassabban, de már nem érzem annyira gyengének magam. 

Mit nem csináltam-csinálok jól? Vagy ez így normális, hogy csupán havi egy-másfél kilókat tudok fogyni? 

Még 32 kilót kellene leadnom ahhoz, hogy az ideális testsúlyom felső határát elérjem. 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2098
Fórum profilkép
Bácsi Zsuzsi
2017-02-21 07:26

Kedves Sidney!! Ez nagyon szép, hogy ennyi időn át, ilyen sok kitartó erővel ennyi súlyfeleslegtől szabadultál meg! Nagyon ügyes vagy, gratulálok! Sajnos a szervezetednek szerintem egy kicsit a tartalék raktárai kiürültek, lazíts és tarts egy lazító hetet, természetesen nem arra gondolok, hogy mindent brutál mennyiségben, hanem, hogy egy kicsit többet engedj meg magadnak. Azt nem írtad, hogy testmozgást végzel-e valamit?? Az is sokat számít ilyenkor, És a vitaminok, ebben a borus- hideg-esős időben, frontok jönnek-mennek.

Tapasztalatról nem tudok még írni csak a szóbeszédre hagyatkozva azt mondják, hogy a nagyobb súlyból elsőre nagyobb tömeg távozik és utánna egy kicsit tényleg lelassul a fogyás.

Én 35 éves vagyok és 79 kg. 30 évesen 55 kg-ról indulva kezdtem az első kismamaságom, megszületett 2012-ben a kisfiam kb.80 kg. lettem, majd egy pici lement és 2015-ben megszületett a kislányom kb. 90 kg. jöttem haza a kórházból. Mindig is sportóltam, de a gyerköcők között-alatt már nem olyan mértékben és energiával. Főleg, hogy két császáros szülés volt. Most jött az elhatározás, hogy elég volt!! Soha nem diétáztam-fogyoztam!! Örülök, hogy ezt az oldalt megtaláltam. Kívánom, hogy újra energiára lelj és kitartás.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2099
Fórum profilkép
Mela345
2017-02-21 09:35

Szia gratulálok a sikeredhez,én 1év alatt fogytam 25kg-t,és még szeretnék menni lefele,de nekem is lelassult.Úgyanannyi mennyiséget eszem mégis nagyon nehzen megy már le.

Szerintem ez attól lehet,hogy a tested megszokta a kaja mennyiséget és a mozgást,de már én sem tudok ennél kevesebbet enni vagy többet edzeni,így sajnos várok.jön a nyár több lesz a folyadék bevitel kevesebbet kívánom a kaját,meg persze a sok izzadás és hátha.

Én nagyon örülök ennek a kg mennyiségnek,de szeretnék még lefele menni ugyhogy nincs csüggedés csinálni kell tovább mosolyogva :D

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2101
Fórum profilkép
yoyo
2017-02-21 11:04

Teljesen normális a havi 1-1.5 kiló. Én 27 kilót adtam le és én sem fogytam többett átlagban havi 2 kilónál diéta és heti 4 kondi mellett. Van aki kevesebb van aki kicsit többet ad le havonta ez egyén függő. Időnként akár 1-2 hétre meg is állhat, ilyenkor kell kitartani. De ez is normális.

 

Koplalni nem kell, az csak árt és nem használ. Kicsit variálni kell étkezést, mozgást az segít.

 

Egyébként a fogyás csak azért tűnik baromi lassúnak mert az kemény munka. De a hízás is lassú, csak mivel az nem erőfeszítés repülnek a napok.

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő