Kalóriatáblázat - Húskészítmények

#210;10.7;17.5;2.4;0#260;10.8;22.8;2.9;0#455;24.0;38.0;2.0;0#460;19.8;41.9;0.3;0#447;10.0;45.0;0.0;0#336;16.3;29.8;0.3;0#280;17.8;23.5;0.8;0#394;17.8;35.5;0.3;0#293;15.5;25.4;0.3;0#157;22.6;7.1;0.4;0#371;18.0;32.0;0.0;0#511;23.0;45.0;1.0;0#237;15.0;18.0;1.0;0#315;13.0;28.0;2.0;0#212;9.0;18.0;3.4;0#213;11.9;18.2;0.2;0#274;16.3;22.9;0.3;0#212;9.0;18.0;3.4;0#136;10.6;9.3;0.6;0#202;14.6;11.4;10.1;0#218;11.2;18.2;2.0;0#335;13.7;30.8;0.3;0#298;15.0;25.0;1.0;0#298;12.4;27.2;1.0;0#502;22.4;44.9;0.7;0#178;23.0;9.0;0.0;0#285;25.5;20.0;0.0;0#270;12.0;24.0;1.5;0#239;11.0;21.0;1.3;0#111;17.0;2.8;4.2;0#249;10.0;22.5;1.5;0#215;10.6;18.0;1.7;0#232;12.5;20.0;0.2;0#240;10.0;19.3;6.6;0#471;22.7;42.0;0.0;0#219;12.0;18.0;1.0;0#372;20.0;32.1;0.3;0#183;10.3;14.6;2.4;0#525;23.6;46.8;0.6;0#403;28.0;31.0;1.0;0#442;17.5;41.0;0.3;0#500;22.0;42.0;1.0;0#250;12.2;19.4;6.4;0#288;15.0;24.0;0.0;0#203;13.2;16.4;1.0;0
Irodalomjegyzék

kalóriaGuru.hu - Fogyókúra, diéta egészségesen, Online Táplálkozási Napló, Kalkulátorok, Kalóriatáblázatok.

Húskészítmények kalóriatáblázat - kalóriaGuru.hu

Húskészítmények kalóriatáblázat - kalóriaGuru.hu Húskészítmények kalóriatáblázat. Az adatok 100 grammra vonatkoznak.

Húskészítmények kalóriatáblázat - kalóriaGuru.hu A zsír esetében az a jó, ha a zsír minél nagyobb részét az egyszeresen és töbszörösen telítettlen zsírsavak teszik ki, amik igen hasznosak a szervezet számára. Ezekben a zsírsavakban gazdagok többek között a szűz és extra szűz olivaolaj, tengeri halak és bizonyos magvak (Pl.: dió, tökmag, szezámmag, lenmag), valamint az ezekből készített hidegen sajtolt olajok. Kerülni kell viszont a telített zsírsavakat (főként állati zsírok) és a transz-zsírsavakat (növényi olajok hidrogénezésével állítják elő), melyek viszont károsak. Transz-zsírokat többnyire az előregyártott élelmiszerek tartalmaznak, és az élelmiszer cimkéjén az esetek többségében fel van tüntetve az összetevők között "hidrogénezett növényi olaj" vagy "részben hidrogénezett növényi olaj" megnevezéssel. A szénhidrát esetében arra kell ügyelnie, hogy a bevitt szénhidrát mennyiség minél kisebb részét tegye ki a cukor.