Kedves Admin!
Most csatlakoztam, nagyon tetszik az oldal.
Első recept keresésem a salátaleves volt, a leírásban azonban karfiolkrémleves szerepel saláta helyett.
Üdvözlettel:
Mineknevezzelek
Köszi, hogy jelezted! Ellenőrizzük. Valószínűleg a felhasználó egy másik recept összeállítást használt fel alapnak, de a leírást elfelejtette módosítani.
Kedves Admin, elírtam a Lencseleves light receptem. Véletlenül 450 dl írtam 45 dl helyett. Próbáltam a receptnél jelezni a módosítási javaslatokban de nem küldi el a rendszer. Mikor próbálom elküldeni az jelenik meg "Hiba merült fel. Próbálja később."
Légyszíves javítsd ki, mert így elég vicces. Egyébként azt nem lehetne megoldani, hogy az ember a saját receptjébe tudjon valahogy változtatni?
Köszönöm
Gakegeza
(Géza)
Köszi az észrevételt! Ellenőrizzük a "Módosítási javaslat" gombot! A saját receptjeidet tudod módosítani bármikor. Keresd ki a naplóban a kérdéses receptet a receptszerkesztőben. Kattints rá és a megjelenő menüben válaszd a Megnyitás menüpontot. Ugyan itt van a törlés, másolás és áthelyezés menüpont is. Ha esetleg nálad valamiért nem jönne elő a menü és azért nem találtad eddig, jelezd és ellenőrizzük.
Kedves Admin!
A sütéskor, főzéskor keletkező súlyveszteséget, hogyan tudom belekalkulálni a vékső kcal eredménybe?
Pl: egy kenyérhez kell 450g szárazanyag és 4dl víz az elkészítése során. Ezeket az adatokat viszem be a receptszerkesztőbe és ez alapján számol a rendszer.
De mire elkészül nem 850g lesz hanem jóval kevesebb, hiszen a viz egy része elpárolog belőle.
A súlyszázalék veszteséget hogyan tudom a számolásnál, végerdményben pontosítani?
Hogy mondjuk a valós súlyhoz Pl nem 850 indulási hanem a 620 kész súlyhoz számoljon a rendszer?
Köszi választ!
Nem vagyok admin, de használom a rendszert, ezért:
A recepszerkesztőben, az adagok száma melletti ikonnal lehet a végső súlyt megadni.
Néha az adagokat is érdemes használni, nem épp kenyér esetében, de olyankor, amikor van főzés utáni párolgás, akkor pontosabb, ha fogyasztás előtt méred a súlyt.
Szia! Ahogy Telstar is írta korábban az adagszám mező melletti kis mérleggel jelzett gombra kattintva adhatod meg a kész étel sütés/főzés utáni tömegét. De van egy másik lehetőség is az elpárolgás figyelembevételére, ha ez szimpatikusabb megadhatod így is.
A recept hozzávalókhoz vegyél fel egy tetszőleges plusz hozzávalót. Ez lehet a víz is vagy bármi egyéb, majd az étel nevére kattintva nevezd át például elpárolgásra. Ezután a tömeghez negatív előjellel írd be a konkrét elpárolgás mértékét, amit úgy kapsz meg, ha az étel számolt 850 grammos tömegéből kivonod az étel mért tömeget. Ha bármilyen hozzávalóhoz negatív tömeget írsz be, akkor azt automatikusan elpárolgásként veszi figyelembe a program függetlenül attól, hogy mi volt eredetileg az a hozzávaló.
Hosszú ideje nagy megelégedéssel használom a kalóriagurut - ezért ismét köszönet.
Ma befefutottam egy receptbe, ami viszont nagyon meglepett...Meglepett, mert komolytalan és érthetetlen - kinek okozhat örömöt, ha badarságot ír ?
Rántott hal - bekűldte Eliza : 100 gr hal panirozásához 2 egész tojás, 10 dkg liszt és 10 dkg zsemlemorzsa szükséges szerinte..
A készitési módnál pedig igényesen a káposzta főzelék nosalty oldalon található receptje került megadásra...
Tudom, hogy lehetetlenség minden rögzitett receptet ellenőrizni, de ha találunk ilyen durva hibákat - esetleg figyelmeztetni lehetne a bekűldőt ? Persze, tudom - ez nem egy csevegő oldal .
Köszönöm a figyelmet és üdvözlet mindenkinek !
Bubu
Szia! Köszi, hogy jelezted, már töröltük is. A recepteket folyamatosan ellenőrizzük, azokat is, amik már egyszer megosztásra és elfogadásra kerültek, ha esetleg módosították időközben. Bármikor jelezheted, a legegyszerűbb, ha privátban elküldöd a kérdéses étel nevét vagy linkjét, de a receptes aloldalon van rá külön gomb is, ill. majd berakunk egy menüpontot a naplóba is hamarosan, hogy ott is egyszerűbb legyen a jelentése.