Fórum

Változó kor

Fórum profilkép
Maki 69
2018-02-25 05:24

Sziasztok !!

 

Tegnapi nap találtam rá erre az oldalra ...sosem voltam igazán kövér de súlyfelesleget néha összekaptam  ..KB.2 éve kezdődött a hőhullámok ,menses kimaradások / menopauza / tünetei. Azóta rohamosan hízok ...Smiley+ 10 kg van rajtam ebből 5kg ez idő alatt szedtem fel ..sport és kissebb oda figyelés melett ..Elkeserítő...

Remélem sikerrel járok itt ,veletek..

Van aki hasonló gondal küzd? 

Szép napot..Smiley

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2728
Fórum profilkép
Elemjah
2019-05-24 09:44

Sziasztok!

50 éves vagyok én is a hőhullámokkal és a hízással küzdök. 48 éves koromig tartottam a 62-64 kg-os súlyomat és a változó korral felcsúszott 78 kg-ra . 4 hete kezdtem a diétát,úgy hogy szénhidrátot célzottan nem eszem,csak ami a salátában,tojásban,húsban van. Illetve a reggeli omlettemben van 2 ek.zabpehelyliszt. A 3. hét végére sikerült 2 kg-tól megszabadulnom, de ma reggel megdöbbenve tapasztaltam, hogy 1 hét alatt 0,5 kg-ot "híztam". Viszont a derékméretem 2 cm-rel csökkent és az övet is 1 lyukkal beljebb használom. Nem adom fel, csinálom tovább. Karácsonyig adtam magamnak időt a 64-65 kg eléréséhez. Hetente 1x sportolok. Viszont szívesen venném, ha valakinek van ötlete a hőhullámokra, mert jelenleg aludni sem tudok tőle és ez is nagyban befolyásolja a hízást.

Sok siker kívánok mindenkinek a fogyáshoz!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2729
Fórum profilkép
yoyo
(Elemjah részére, #2728)
2019-05-24 14:36

Szia! Férfi lévén a hőhullámokra nem tudok tanácsot adniSmiley, de a 0,5 kilós hízás miatt ne aggódj az nem hízás, inkább csak testsúly ingadozás. A testsúly még napi szinten is ingadozik. Az hogy az övet már beljebb kellett venned, az adjon erőt. A diéta hozza majd az eredményt, de próbálj kicsit többet mozogni, akár otthon is. Heti 2-3 alkalom sokat segít. Csak így tovább!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2730
Fórum profilkép
telstar
(Elemjah részére, #2728)
2019-05-24 14:59

Szia!

 

A testsúlyingadozás problémájához szeretném a saját példámat bemutatni az utolsó 30 napom alapján.

 

30 napja a súlyom 85.7 kg volt, ma reggel 83.8. Ez eddig rendban, igaz? 

 

Rendben, de csak látszólag. Ugyanis közben voltam 88.2 is és 83.1 is! 5.1 kg ingadozás egyetlen hónap alatt!

 

Most nem elemezném az okokat, mert azok a számodra egyáltalán nem valószínű, hogy hasznosak lennének, de szolgáljon az esetem vigasztalásodra. És ne add fel...

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2734
Fórum profilkép
Elemjah
2019-05-27 15:25

Köszönöm a tanácsokat :) :) és a biztatást.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2735
Fórum profilkép
krisztinahajnalka
(telstar részére, #2730)
2019-05-27 15:27

jaj telstar

 

ez a hozzàszolàsod annyira jokor jött...

10 honap alatt 18 kilot fogytam és ha igy megnézem az adatokat azt làtom,hogy volt,amikor hetekig nem történt semmi,volt hogy egy hét alatt 1 kilot "hiztam"és fogalmam se volt az okàrol és volt,hogy napok alatt fogytam..szoval nàlam ez nagyon ,nagyon lépcsözetes,nem ugy néz ki,hogy minden nap 10 dekaàval vagyok kevesebb..és ez a "rendszertelenség"màr majdnem a feladàsra késztetett..biztosan van benne rendszer,csak én nem értem..és hogy nem hagytam abba az azért van,mert tudom,hogy soha többé nem fogok még egyszer ennyi energiàt magamban felizzitani..30 évig probàlkoztam...nincs több dobàsom!most teszek pontot a végére!!még 15 kilo minusz és életem végéig sport és tudatos tàplàlkozàs..és annyira remek,hogy bàtorito szavakat irsz/irtok a bizonytalanodoknak!!!mert az ember megtapasztalja,nincs egyedül;nem defektes ateste;vannak màsok is,akik igy müködnek!!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2737
Fórum profilkép
telstar
(krisztinahajnalka részére, #2735)
2019-06-01 13:06

Szia!

 

Örülök, ha véletlenül is, hogy jókor írtam jót, de egy kissé elgondolkodtam a válaszodon.

 

Az zavar abban, amit írtál, hogy számodra ez az egész diéta egy heroikus nagy küzdelem, amiben csak szenvedni lehet és kell is. Nagyon nem lenne jó, ha ezt a felfogást mások is magukévá tennék, mert szerintem ez egyáltalán nem szükségszerű.

 

Mit tudok javasolni én? Természetesen a saját felfogásomat. Nos én valahogy úgy képzelem, hogy az emberek alapvetően azért híznak meg, mert NINCSENEK A TUDATÁBAN annak, hogy számukra mennyi is az ELÉG! Sajnos az emberen nincs egy számláló, ami mutatná, hogy hol is tartunk a táplálékbevitelben a szükségleteinkhez képest. Úgy tűnik, az emberek egy része mégis érzékeli valahogy ezt a határt, de a másik része nem, vagy csak időszakosan nem. Én a kalóriaszámlálást ennek a korrekciónak tartom. Arra jó, hogy megmutassa hol a határ(unk)!

 

Tehát nem szenvedésnek kell lennie, ha ezt betartjuk, hanem inkább egy korrekciónak! A természet korrekciójának. Tudjuk hol a határ és be is tudjuk tartani. Mégpedig KÖNNYEDÉN! Persze ez csak akkor igaz, ha nem megyünk mélyen a határ(unk) alá, mert akkor már nagy/sok akaraterő kell a betartásához. Ezért is javasolnak a szakemberek relatíve kis mértékű fogyást a fogyni vágyóknak. De sokan nem ebben hisznek, hanem a rekord méretű és mértékű fogyást hajszolják, annak minden hátulütőjével együtt.

 

Szóval ezt szerettem volna elmondani. A fogyózás nem kell(ene), hogy szenvedés legyen!

Legelsőként ezt érjétek el magatokban, a fejetekben és akkor máris nagyot léptetek előre!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2738
Fórum profilkép
krisztinahajnalka
(telstar részére, #2737)
2019-06-04 14:30

szia..

 

hol van itt a szenvedés??

szerintem arrol van szo,hogy màs-màs habitusunk van..

inkàb a düh fedezhetö fel a soraimban és elszàntàsg

a düh azért mert nem voltam következetes és kitarto valamint alapos

most pedig elszànt vagyok..

és ami nagyon fontos aszàmomra:életem màs területein is hasznàlhatom azokat akészségeket,melyeket a "nevezzük testàtalakitàsnak" folyamatàban felismerek magamban.

vannak dolgok,melyeket Kônnyedén csinàlunk és igy vezet sikerre,màs dolgokhoz koncentràcio kell..ezt kell felismerni,hogy ehhez a "témàhoz" nekem,neked,öneki hogyan kell hozzààllni,hogy célt érjen..

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2739
Fórum profilkép
evapoly
2019-06-04 18:34

Sziasztok!

 

Én már túl vagyok rajta... nem is volt olyan vészes... de az elszomorító, hogy mindenki úgy foglalkozik a testével mint egy kivül álló dologgal, mint egy ruha.. jól kell állni.. mindegy, hogy milyen áron... egy ideálnak megfelelni.. Önmagunk elfogadása után lehet csak túl lépni.. mért nem lehet csak egyszerűen élni... mért kell mindent túlzásba vinni.. mindent magunba magunkra erőszakolni...

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2740
Fórum profilkép
Elemjah
(evapoly részére, #2739)
2019-06-05 07:44

Szia :) 

A változó koron vagy túl? vagy a fogyókúrán?

Ha a változó kor, adnál valami használható tanácsot, vagy valami jó gyógynövény,tea. Nagyon nehéz túlélni a napokat az örökös hőhullámokkal,pláne ebben a magas páratartalmas időben :(

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2741
Fórum profilkép
viola58
2019-06-06 16:09

Sziasztok!

Most találtam erre az oldalra, természetesen fogyni szeretnék. 61 éves vagyok , legalább 15 kg többlet van rajtam, nagyon szeretnék 10 kg-tól legalább megszabadulni, ami ebben a korban sokkal nehezebb. Mig fiatalabb voltam, simán lementek a kilók, de most sokkal kevesebb étkezéssel is szinte semmi. Megpróbálok többet mozogni, étkezésre figyelni, hátha.....

Sok sikert!

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő