Fórum

tésztás leves

Fórum profilkép
Melindaagnes
2020-09-11 20:09

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy pl. egy zacskós tésztás levest hogyan kell figyelembe venni? Nettó tömege pl. 7,1 dkg, ha ezt leöntöm forró vízzel, a tészta megdagad, mindjárt nem 7,1 dkg-os, hanem mondjuk 20 dkg. Hogyan kell ezt figyelembe venni? 

Köszi, ha valaki tudja a választ. 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2987
Fórum profilkép
telstar
2020-09-11 21:46

Szia!

 

Mindegy, hogy mennyi a főtt súlya! A száraz kalóriaértéket kell figyelembe venni, ahogy az a zacskóján szerepel. A víz kalóriája 0.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2989
Fórum profilkép
yoyo
2020-09-12 13:01

Mindig azt, ami a csomagolásra rá van írva. Általában az ilyeneknél megadják a tápértékeket 100 grammra is, meg, hogy az egész adag étel mennyi, ami itt épp 7,1 dkg. Amikor a naplóban rögzíted, mint Új élelmiszer, akkor csak simán beírod, hogy Zacskós leves és megadod a szokásos módon a 100 grammrra vonatkozó adatokat. Amikorja meg a naplóban később kiválasztod, hogy megetted, akkor az elfogyasztott mennyiséghez, meg a 7,1-et írod. De a 7,1-et is előre beírhatod a felvitelkor és akkor nem kell mindig megadni.

 

De, ha mondjuk te állítasz össze egy levest, főzeléket, tésztát vagy egyéb vízzel készülő receptet a receptszerkesztőben, akkor a vizet is mindig hozzá kell adni a hozzávalókhoz, mert az étel 100 grammra vonatkozó tápérték adatainak kiszámításakor az is kell. A víz 0 kcal, de növeli az étel tömeget, és így az kész étel 100 grammra eső kalóriaértékét csökkenti.

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő