
Segitene valaki ,h kell a daralthust kaloriaba ill. makrokba atszamitani ,sokszor csak annyit ir 15% vagy hasonlo... es ha mar itt vagyok
Segitene valaki ,h kell a daralthust kaloriaba ill. makrokba atszamitani ,sokszor csak annyit ir 15% vagy hasonlo... es ha mar itt vagyok
Ha jól értem, akkor ha a darálthús csomagolásán nincsenek feltüntetve a tápérték adatok. Mivel a naplóban az új élelmiszer felvitelnél 100 grammra kellenek az adatok a számolás így egyszerű lesz:
Zsír 100 grammban = zsír%
Fehérje 100 grammban = fehérje%
Szénhidrát 100 grammban = szénhidrát%
A kalóriát hús esetében meg így:
Kalória 100 grammban = (Fehérje 100 grammban * 4) + (Zsír 100 grammban * 9) + (Szénhidrát 100 grammban * 4)
Az itteni sertéshús adatait figyelembevéve kb 200-300 kcal között lesz.
Bocs de nem vilagos ...Itt pl. hogy kene szamolni?
https://kepkuldes.com/image/1ry2y0
vagy ha csak siman annyit ir,15% zsirtartalom semmi mast..
Hát nem túl bőbeszédű a címke :), de a kép alpaján:
Zsír 100 grammban = max 30 gramm
Fehérje 100 grammban = max 18 gramm
Szénhidrát 100 grammban = 0 gramm (ezt nem írta, de a húsok általában nem szoktak szénhidrátot tartalmazni)
Kalória 100 grammban = 18 * 4 + 30 * 9 + 0 * 4 = 342 kcal
Ha csak a zsírt adják meg, akkor a fehérjét vedd 18 grammnak, a szénhidrátot meg 0-nak. De bármilyen kajánál csinálhatod, ha nincs rendes címke, hogy keresel egy másik hasonló terméket és annak az adatait használod, mert általában minimális az eltérés.
Kosznom!
Engem az érdekelne, hogy pl. a darált húsnál, ugye minden belevalót lemérek és kiszámolok. A sütés után nyilván veszít a súlyából. Ilyenkor a megsült értéket veszem alapul a napi súlynál? Mondjuk így lenne logikus...de megköszönöm, ha valaki megerősít.
Igen sütés utáni tömeg kell. A receptösszeállításnál megadhatod az étel elkészülte utáni tömeget és akkor a progi figyelembe tudja venni az elpárolgást is. A kis mérleggel jelzett gombra kell kattintani. Kis mennyiségeknél vagy kis víztartalmú ételeknél nincs nagy eltérés, így én személy szerint nem nagyon szoktam az elpárolgással foglalkozni.
Köszönöm szépen a választ!
Minap naphalat sütöttem, közel az 1/3-a tűnt el.
Hát a hal már csak ilyen, főleg a fagyasztott, amit sokszor szerintem telenyomnak vízzel, hogy nehezebb legyen. Vettem már olyan fagyasztott halat, ami a sütés végére kevesebb, mint a felére összeesett. :)