Fórum

Daralthus szamolas...

Fórum profilkép
Szabitheone
2021-01-23 20:23

Segitene valaki ,h kell a daralthust kaloriaba ill. makrokba atszamitani ,sokszor csak annyit ir 15%  vagy hasonlo... es ha mar itt vagyok

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3028
Fórum profilkép
yoyo
2021-01-24 17:19

Ha jól értem, akkor ha a darálthús csomagolásán nincsenek feltüntetve a tápérték adatok. Mivel a naplóban az új élelmiszer felvitelnél 100 grammra kellenek az adatok a számolás így egyszerű lesz:

 

Zsír 100 grammban = zsír%

Fehérje 100 grammban = fehérje%

Szénhidrát 100 grammban = szénhidrát%

 

A kalóriát hús esetében meg így:

 

Kalória 100 grammban = (Fehérje 100 grammban * 4) + (Zsír 100 grammban * 9) + (Szénhidrát 100 grammban * 4)

 

Az itteni sertéshús adatait figyelembevéve kb 200-300 kcal között lesz.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3029
Fórum profilkép
Szabitheone
2021-01-25 09:47

Bocs de nem vilagos ...Itt pl. hogy kene szamolni?

https://kepkuldes.com/image/1ry2y0

 

vagy ha csak siman annyit ir,15% zsirtartalom semmi mast..

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3030
Fórum profilkép
yoyo
(Szabitheone részére, #3029)
2021-01-25 14:12

Hát nem túl bőbeszédű a címke :), de a kép alpaján:

 

Zsír 100 grammban = max 30 gramm

Fehérje 100 grammban = max 18 gramm

Szénhidrát 100 grammban = 0 gramm (ezt nem írta, de a húsok általában nem szoktak szénhidrátot tartalmazni)

 

Kalória 100 grammban = 18 * 4 + 30 * 9 + 0 * 4 = 342 kcal

 

Ha csak a zsírt adják meg, akkor a fehérjét vedd 18 grammnak, a szénhidrátot meg 0-nak. De bármilyen kajánál csinálhatod, ha nincs rendes címke, hogy keresel egy másik hasonló terméket és annak az adatait használod, mert általában minimális az eltérés.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3031
Fórum profilkép
Szabitheone
2021-01-25 15:54

Kosznom!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3048
Fórum profilkép
Smile5000
2021-03-06 06:38

Engem az érdekelne, hogy pl. a darált húsnál, ugye minden belevalót lemérek és kiszámolok. A sütés után nyilván veszít a súlyából. Ilyenkor a megsült értéket veszem alapul a napi súlynál? Mondjuk így lenne logikus...de megköszönöm, ha valaki megerősít.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3050
Fórum profilkép
yoyo
(Smile5000 részére, #3048)
2021-03-06 19:13

Igen sütés utáni tömeg kell. A receptösszeállításnál megadhatod az étel elkészülte utáni tömeget és akkor a progi figyelembe tudja venni az elpárolgást is. A kis mérleggel jelzett gombra kell kattintani. Kis mennyiségeknél vagy kis víztartalmú ételeknél nincs nagy eltérés, így én személy szerint nem nagyon szoktam az elpárolgással foglalkozni.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3051
Fórum profilkép
Smile5000
(yoyo részére, #3050)
2021-03-07 06:44

Köszönöm szépen a választ!Smiley

Minap naphalat sütöttem, közel az 1/3-a tűnt el. 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3052
Fórum profilkép
yoyo
(Smile5000 részére, #3051)
2021-03-07 10:04

Hát a hal már csak ilyen, főleg a fagyasztott, amit sokszor szerintem telenyomnak vízzel, hogy nehezebb legyen. Vettem már olyan fagyasztott halat, ami a sütés végére kevesebb, mint a felére összeesett. :)

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő