Szia! A naplóban van egy étellista, ott kell kiválogatni az élelmiszereket. Amikor egy élelmiszerre kattint, akkor megjelenik egy menü, hogy melyik étkezéshez szeretné berakni az ételt. Utána a lejjebb lévő étrend táblázatban már tudja állítgatni a mennyiséget, nevet, mértékegységet.
T. Admin!
Eddig úgy tudtam, vagy csak gondoltam, hogy a napi testsúly szerepel a napi kalóriaszükséglet meghatározásában. Próbaképp átírtam a napi testsúlyomat +100 kg+val, elmentettem, de a napi kalóriaszükségletem nem változott semennyit.
Helyes ez így?
Szia!
Ha a Beállítások/Cél és limit beállítások részben be van jelölve a limitek újraszámítása lehetőség, akkor újraszámítja. Ez a lehetőség a "Fogyás, Szintentartás vagy Tömegnövelés" célbeállítás esetén jelenik meg. Ha a "Mi a célod?" résznél az "Én szeretném beállítani..." lehetőség van bejelölve, akkor ez a lehetőség nem jelenik meg, mert a felhasználó által beállított tetszőleges értékeket fogja mindig használni. Ebben az esetben neked kell időnként frissíteni vagy ott helyben a naplóban lévő limit táblázatban vagy akár a kalória kalkulátort is használhatod, ha úgy kényelmesebb. Onnan is egy kattintással átmásolhatod az értékeket, amiket aztán megint módosíthatsz a naplóban tetszőlegesen.
Sajnos, még mindíg nem működik.
"Ha a Beállítások/Cél és limit beállítások részben be van jelölve a limitek újraszámítása lehetőség, akkor újraszámítja."
A "Limitek frissítése" részben van hasonló lehetőség, ott a "Limitek automatikus újraszámítása, ha aktivitást rögzítek" be van állítva, de most aktivitást nem viszek fel, mert elromlott a szobakerékpárom és még az új nem jött meg.
"Ez a lehetőség a "Fogyás, Szintentartás vagy Tömegnövelés" célbeállítás esetén jelenik meg."
"Szintentartás" van bejelölve.
"Ha a "Mi a célod?" résznél az "Én szeretném beállítani..." lehetőség van bejelölve, akkor ez a lehetőség nem jelenik meg, mert a felhasználó által beállított tetszőleges értékeket fogja mindig használni."
Nem az van bejelölve, hanem a "Szintentartás".
A Beállítások részben a "Testsúly"-nál most az általam durván megváltoztatott testsúlyom szerepel, de a napi kalórialimit nem változott, illetve nem változik. Lehet, hogy az a baj, hogy nem viszek fel aktivitást?
Igen véletlen rosszúl írtam, a szintentartás esetén nem jelenik meg a limitek újraszámítása lehetőség, tehát nem baj ha nem látod. Ha szintentartás van beállítva, csak akkor számolja újra, ha te manuálisan a beállításokban újraszámoltatod. De ahogy írtad és ha jól értelmeztem, akkor hiába állítod át a tömeged és kattintasz a Mentés gombra nem módosulnak az értékek az Étrend alján a limit sorban. Ha megváltozott, akkor ott is módosulnia kell. Elvileg működnie kellene, nálunk legalábbis megy a dolog. Az aktivitásnak opciónak nincs köze hozzá, tehát nem az lesz a gond. Utánanézünk tüzetesebben, nálad miért nem változik. Jelentkezem hamarosan. Addig is megpróbálhatod a kalória kalkulátorral beállítani, vagy esetleg a beállításokban az egyedi beállítást választani, ahol tetszőleges értékeket megadhatsz. De ha egyik sem megy privátban is elküldheted az adatokat és beállítjuk.
Köszönöm! Próbálkozok és ha jutok valamire, akkor jelzem.
"Az aktivitásnak opciónak nincs köze hozzá, tehát nem az lesz a gond."
Effektíve egy ilyen box jelenik meg. Kell lennie valami közének hozzá.
Jelentkezzetek be a nevemmel és akkor pontosan láthatjátok azt, amit én.
Chromiumot használok. Verzió: 89.0.4389.82 (Hivatalos verzió) snap (64 bites) Ubuntu Linuxban.
Hogyan lehet a táplálkozási naplót letölteni? Kezdő cukorbetegként 1-1 hetet havonta el kell vinnem mahammal a dietetikusomhoz, ezért lenne fontos. Köszönöm.
Szia! A napló Statisztika lapján tudod letölteni a naplózott adatokat. A Statisztika lap bal felső sarkában a dátumra kattintva tudod az időszakot beállítani. A jobb felső sarkában pedig a menü ikonra kattintva (három vízszintes vonal) letudod tölteni vagy nyomtatni. Valószínűleg neked a HTML formátum kell majd, ami az étrendet részletezve és a jegyzeteket is tartalmazza. Letöltés után bármilyen böngészőben megtekintheted a fájlt. Egyszerűene a fájra kattintva elindul a böngészőben és onnan nyomtathatod, ill. ha akarod akár a Word-ben is megnyithatod a html fájlt, ha szerkeszteni szeretnéd a tartalmát. Írj, ha további segítségre van szükséged!
Véletlenül akadtam rá erre az oldalra, és kipróbáltam minden zeg-zugát. Remek kis mű mondhatom, eddig nem találtam benne kifogásolni valót, pedig nagyon igyekeztem. Azt azonban még megszeretném kérdezni, hogy a naplóban megjelenő kalória limit azt jelenti, hogy a fogyáshoz ennyi a maximum bevihető kalória mennyisége? (Ez az én értelmezésem) tehát, ha ez alatt maradok, akkor biztos a fogyás?
Szia! Igen. A limit az ajánlott optimális érték és egyben maximum is. A céljaidtól függ, hogy mit tartasz be a négy érték közül. Fogyás szempontjából a kalória és a szénhidrát a leginkább fontos. Igyekezni kell nagyjából annyit enni, de persze mindenkinek figyelnie kell magát és ha úgy tapasztalja valaki neki kicsit több vagy épp kevesebb szükséges, akkor ne féljen módosítani. A napló Beállítások lapján egyedi értékek is megadhatóak.