Fórum

Anorexia

Fórum profilkép
Lalisa Manoban
2021-04-24 21:42

Van itt valaki,aki tud segíteni? 2 hónapja csinálom az 500 kcalt,66-ról indultam és most 60 vagyok.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3079
Fórum profilkép
krisztinahajnalka
2021-04-25 13:46

szia,

 

nem valoszinü,hogy tolongani fognak a tanàccsal segitök...talàn a hozzàszolàsod tàrgya(anorexia)komoly visszatarto erö...

az 500 kaloria..az meglehetösen kevésnek tünik,de ha kétszer ennyit irtàl volna..még az is... fontos informàcio,milyen magas vagy..mert a 150 cm-hez ez a szàm kicsit sok,a 175 höz meg elég kevés...azt gondolom,a zsir izom aràny adja a test szépségét;nem kifejezetten a Kg szàmit,ehhez pedig elengedhetetlen a sport..de 500 kaloriàval a napi fogmosàs is nehezen kivitelezhetö energiafalo tevékenység..szerintem duplàzd meg a megevett kaloriamennyiséget,emeld a fehérjebevitelt kb 100 ra..de ha a tàrgyban szereplö szot komolyan kell vennem,akkor pedig sürgösen keress fel szakembert...esetleg privàt üzenetben ajànlhatok neked szakembert ha szeretnéd...ugyanis ö is àtment hasonlo élethelyzeten,amin talàn te is(vagyis korosan csökkenteni akarta a testsulyàt)

 

együttérzéssel

k.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3080
Fórum profilkép
yoyo
2021-04-25 18:40

Szia!

 

Nem írtad, hogy pontosan miben szeretnél segítséget. Ha abban, hogy úgy érzed anorexiás vagy, akkor fogadd meg az előző hozzászóló jó tanácsát és élj a privát segítséggel, amit ajánlott.

 

Ha abban, hogy csak nem tudod, hogy a 60 kg az jó vagy sem, akkor írj paramétereket, magasságot és kort is, mert a 60 kg önmagában nem árulja el, hogy az sok vagy kevés. De nekem van jó pár lány ismerősöm, akiknek a magassága 160 és 170 cm közé esik és ők is 60 kiló körül vannak és remek alakjuk van, szóval szerintem így látatlanban is megnyugtathatlak, hogy biztos a te alakoddal sincs semmi gond. Ha formásodni szeretnél, inkább kezdj el sportolni valamit, fitnesz, aerobik, akármit, ami érdekel.

 

Ha esetleg abban kell a segítség, hogy megállt a fogyás, akkor ez azért van, mert túl keveset eszel és valószínűleg nem is sportolsz. 500 kcal-os bevitel mellett főként az izomzatod, a csontozatod és a belső szerveid tömege fog csökkeni, de a zsír csak alig.

 

Mindenképp emeld meg a kalóriabeviteled legalább 1000-1200-ra, az még alacsony magasság esetén is az ajánlott minimum és inkább sportolj valamit. Meglátod szépen fogsz formálódni. Ha félsz, hogy 1000 kcal mellett hízni fogsz, hidd el nem fogsz. Ha mást nem is, de legalább a fehérjét biztosítsd a testednek, hogy ne épüljön le. Bármilyen halat, szín húst nyugodtan fogyaszthatsz, azok nem hízlalnak. Ha nem vagy hús párti, akkor fincsi fehérjeporok vannak, legalább azt igyál. Aánlom a BioTechUSA vagy a Scitec Nutrition temékeket, azok finomak. Én is azokat szoktam inni, mert személy szerint én nem nagyon eszek húst.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3083
Fórum profilkép
krisztinahajnalka
2021-04-26 22:32

sziasztok,

 

itt hagyom ezt a videot..kapcsolodik erösen a feltett kérdéshez.

https://www.youtube.com/watch?v=7Wlf9j-pTKc

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő