Fórum

Triglicerid diéta

Fórum profilkép
Cabron
2021-10-15 08:37

Sziasztok!

 

Jelenleg enyhén emelkedett triglicerid miatt diétát folytatok, koleszterinem rendben van. 

Orvos elsősorban szénhidrát megszorítás javasolt, igazából a túlzott szénhidrátfogyasztással, kevés zöldség-gyümölcs fogyasztással voltak problémáim. A diéta elkezdése előtt nem volt jó az anyagcserém, gyakran napi 2-3-szor is volt székletem, ami lágy, kupacos, kenőcsös volt, illetve többször előfordult, hogy étkezés után hirtelen hasmenés tört rám. Többször éreztem úgy, hogy nem ürültem ki megfelelően. 

Amióta elkezdet a diétát, ez rendeződött, székletem napi 1 alkalommal van, normélisan formázott, nem kemény és nem is túl puha.

Azonban az elmúlt két napban lágyabbá vált, megint kupacos, de nem kenőcsös, illetve nem érzem azt, hogy nem távozott volna megfelelően a salakanyag. 

Vettem zöldsaláta keveréket (rukkola, bébispenót, jégsaláta, tépősaláta), amiből az utóbbi három napban sokat fogyasztottam. Vagy ez volt a köret paradicsommal, vagy önállóan fogyaztottam a heti 2 tojásommal és egy kis mozzarellával. Ezen kívül a napi egy kávémhoz nyírfacukrot használok egy hete. Tudom, hogy a xillit okozhat lágy székletet, vagy hasmenést nagyobb mennyiségben, de napi 2 mokkáskanál szerintem nem nagy mennyiség. 

Kicsit elkeseredtem, nehogy visszajöjjenek a székelési problámáim. 

Vélemények, ötletek?

 

Köszönöm.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3116
Fórum profilkép
yoyo
2021-10-15 10:43

Hagyd ki megint a Xillitet kb. 1 hétig és kiderül, hogy arra vagy-e érzékeny. Én Spar folyékony 0 kcal-os édesítőt használok hosszú évek óta. Édes, nincs mellékíze, semmit nem okoz, pedig jócskán használom mindenben. Vagy, ha a természeteset kedveled próbáld a Steviát.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3117
Fórum profilkép
Cabron
2021-10-15 11:03

Köszönöm.

 

Mindenképp kiiktatom, és meglátjuk. Az sem zavar, ha nem teszek cukrot a kávémba, ilyen szempontból "igénytelen" vagyok, hamar megszokom az ilyesmit. :)

Fogyni nem szeretnék, csak a hasamon és derekamon van egy kis plusz, ami tornával kezelhető, egyébként nincs rajtam felesleg. 

Megnéztem most a mai étrendemet, amit már elfogyasztottam vagy tervezek elfogyasztani, nagyjából hasonló kaliberűen táplálkozom, mint ma, és a kalóriaguru szerint keveset eszem. :( Egyedül vacsoránál szoktam érezni, hogy még ennék, szóval lehet, hogy ott egy kicsit többet fogok fogyasztani, jobban is érzem majd magam, és hát nem a fogyás a cél. 

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő