Fórum

tönkölybúza liszt

Fórum profilkép
hanna58
2022-01-24 12:41

Sziasztok!

 

Nem találom a gabona felsorolásoknál a tökölybúzalisztet.

 

Cukorbeteg vagyok 2-es tipusu. Nem tudom eldönteni melyik lisztféle jobb nekem? Zablisztről sok jót olvastam, és a rozslisztről.  Mi van a tönkölybúzával, és annak felszívódásával?!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3147
Fórum profilkép
yoyo
2022-01-24 17:44

Vidd fel a csomagolásról az adatait új élelmiszerként a naplóban és meg lesz. Egyébként a teljes kiőrlésű és a rozsliszt az, ami diétásnak mondható és lassabban szívódik fel. Teljesen mindegy miből csinálják a lisztet, ha fehér rossz, ha pedig az van ráírva, hogy teljes kiőrlésű vagy rozs, akkor jobb választás, legalább is diétás szempontból. Kész pékárunál ugyanez érvényes, de ott néha játszanak a színnel, meg az összetevőkkel. Mert valamit csak egy kicsit "beszíneznek" barnásra, hogy egészségesebbnek tűnjön, de gyakorlatilag érezni rajta, hogy fehér kenyeret eszik az ember. Kenyérben azt is érdemes nézni, hogy kovászos legyen, az jobb, mint az élesztős, kicsit lassabban szívódik fel és jobb az emésztésnek is. Az utóbbi hónapokban teljesen átálltam rá.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3168
Fórum profilkép
Dodokacsa
2022-02-12 23:29

Kedves hanna58!

 

Semmilyen kenyér semmilyen liszt nem jó, krumpli rizs is felejtős. .Töröld ki az étrendedből,és meg fogsz gyógyulni.

Az előttem szóló írta,hogy a rozsos esetleg teljeskiőrlésű termékek lassabb felszívódásúak ami igaz is,de a szénhidrát az ugyan annyi bennük. Az is igaz,hogy hamisítják a barnább kenyereket különböző szinezékekkel.

Egy baj van a búzaliszttel,hogy ez amerikai típusu búzából készül ami a szervezetünknek méreg. Sajnos a sejtek közti anyagcserét meglehetősen gátolja.(ezt nem én találtam ki)

Honnan lehet felismerni? Rövid erős szárú hosszú kalászú búza faj,ezt igazából az amerikaiak az afrikai éhezőknek találták ki,génmódosított módszerekkel. Mivel nagyhozamú gabonáról van szó,ezért európában terjedt el villámgyorsan. De nagyon egészségtelen.

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő