Fórum

Segítség kérés!

Fórum profilkép
Nagyapa69
2022-01-26 10:59

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, legalább is a jó szándéku emberekét.

Most derűlt ki, hogy vérnyomás, és vese problémáim vannak-kezdeti stádium.

Azt mondták az orvosok, hogy vissza lehet állítani az értékeket a normális szintre, de szénhidrátbol napi 25mg- fehérjéből 50mg lehet fogyasztani. 

Kerűlni kell a sertés és marha húst, gabona félék,tejtermék,cukrok,hüvelyes termésű,burgonya félék,növényi olajok,margarinok!

Kérdés mit ehetek???

Valakinek van receptje, tudtok segíteni?

Előre is köszönöm!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3152
Fórum profilkép
Tünde1011
2022-01-27 11:25

Szia Nagyapa69!

 

Szerintem szénhidrátból a 25 g is kevés lenne, nem hogy a 25 mg. Fehérjéből szintúgy az 50 mg...

Ezzel csak éhen tudsz halni Smiley

Egyetlen itt lévő ember hozzáértését sem leszólva, csak azt tudom javasolni, vedd igénybe egy szakember segítségét (dietetikus).

Végülis az egészségedről van szó, vagy mi Smiley

Ha megvan az irány, már jól boldogulsz egyedül is.

Ez az oldal nagyon klassz, jóbarát lesz ebben Smiley

Hajrá az egészséges élet felé Smiley

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3153
Fórum profilkép
Nagyapa69
2022-01-27 13:55

Smileyköszi,  ezt is orvos mondta, egy vese, és egy kardiós.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3154
Fórum profilkép
yoyo
2022-01-29 11:48

Szia! Az 50 g fehérje az nem rossz, abba sok minden belefér. A legtöbb "átlagmeber", aki nem különösebben figyel az étkezésére, az kb ennyi fehérjét eszik egy nap vagy még annyit sem. A 25 g-os szénhidrát az már kemény dió, főleg, aki szereti a szénhidrátot.

 

Nem ismerem a problémáidat részleteiben. De azt tudom, hogy a sok mozgás és a változatos vegyes, egészséges étrend, ami sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, lehetőleg nyersen is, csodákra képes! A változatosság és a mértéktartás a kulcs. Cukor helyett, meg használj 0 kcal-os mesterséges édesítőt, én is azt használok már vagy 10 éve, és sajnálom, hogy nem tettem ezt korábban.

 

Nem ismerek olyan embert, aki rendszeresen mozog/sportol és vérnyomás problémái lennének. A szívet és az ereket nincs semmi más ami jobban karban tartaná, mint a sok mozgás. Középiskolás koromban nekem is volt gond a vérnyomásommal, elkezdetem sportolni és megszűnt. Sok séta, torna, biciklizés, kocogás, úszás, brámit, amit a korod és egészségi állapotod megenged. A konditerem ahová járok edzeni, oda jópár idős ember is jár és mindegyik százszor jobb fomában van, mint azok a társaik, akik nem sportolnak, és mindezt pusztán a mozgásnak köszönhetően.

 

Dióhéjban ennyit tudok javasolni. Nem vagyok egy konyhatündér, abban nem tudok segíteni. :) Én csak egyszerűen a változatosságra, a mértéktartásra törekszem, sok zöldséggel és gyümölcsel. Nekem ez bevált.

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő