Fórum

Segítség kérés!

Fórum profilkép
Nagyapa69
2022-01-26 10:59

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, legalább is a jó szándéku emberekét.

Most derűlt ki, hogy vérnyomás, és vese problémáim vannak-kezdeti stádium.

Azt mondták az orvosok, hogy vissza lehet állítani az értékeket a normális szintre, de szénhidrátbol napi 25mg- fehérjéből 50mg lehet fogyasztani. 

Kerűlni kell a sertés és marha húst, gabona félék,tejtermék,cukrok,hüvelyes termésű,burgonya félék,növényi olajok,margarinok!

Kérdés mit ehetek???

Valakinek van receptje, tudtok segíteni?

Előre is köszönöm!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3152
Fórum profilkép
Tünde1011
2022-01-27 11:25

Szia Nagyapa69!

 

Szerintem szénhidrátból a 25 g is kevés lenne, nem hogy a 25 mg. Fehérjéből szintúgy az 50 mg...

Ezzel csak éhen tudsz halni Smiley

Egyetlen itt lévő ember hozzáértését sem leszólva, csak azt tudom javasolni, vedd igénybe egy szakember segítségét (dietetikus).

Végülis az egészségedről van szó, vagy mi Smiley

Ha megvan az irány, már jól boldogulsz egyedül is.

Ez az oldal nagyon klassz, jóbarát lesz ebben Smiley

Hajrá az egészséges élet felé Smiley

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3153
Fórum profilkép
Nagyapa69
2022-01-27 13:55

Smileyköszi,  ezt is orvos mondta, egy vese, és egy kardiós.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3154
Fórum profilkép
yoyo
2022-01-29 11:48

Szia! Az 50 g fehérje az nem rossz, abba sok minden belefér. A legtöbb "átlagmeber", aki nem különösebben figyel az étkezésére, az kb ennyi fehérjét eszik egy nap vagy még annyit sem. A 25 g-os szénhidrát az már kemény dió, főleg, aki szereti a szénhidrátot.

 

Nem ismerem a problémáidat részleteiben. De azt tudom, hogy a sok mozgás és a változatos vegyes, egészséges étrend, ami sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, lehetőleg nyersen is, csodákra képes! A változatosság és a mértéktartás a kulcs. Cukor helyett, meg használj 0 kcal-os mesterséges édesítőt, én is azt használok már vagy 10 éve, és sajnálom, hogy nem tettem ezt korábban.

 

Nem ismerek olyan embert, aki rendszeresen mozog/sportol és vérnyomás problémái lennének. A szívet és az ereket nincs semmi más ami jobban karban tartaná, mint a sok mozgás. Középiskolás koromban nekem is volt gond a vérnyomásommal, elkezdetem sportolni és megszűnt. Sok séta, torna, biciklizés, kocogás, úszás, brámit, amit a korod és egészségi állapotod megenged. A konditerem ahová járok edzeni, oda jópár idős ember is jár és mindegyik százszor jobb fomában van, mint azok a társaik, akik nem sportolnak, és mindezt pusztán a mozgásnak köszönhetően.

 

Dióhéjban ennyit tudok javasolni. Nem vagyok egy konyhatündér, abban nem tudok segíteni. :) Én csak egyszerűen a változatosságra, a mértéktartásra törekszem, sok zöldséggel és gyümölcsel. Nekem ez bevált.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3230
Fórum profilkép
Blanki
2023-02-01 11:52

Savanyúkáposzta rizs helyett hajdinával, esetleg kicsi csirkehússal rakottan. Nem olyan lesz mint az igazi, de legalább nem halsz éhen 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3232
Fórum profilkép
telstar
(yoyo részére, #3154)
2023-02-02 10:47

Laikusként a következő gondolataim támadtak. Elismerve a mozgás, de még inkább a sport, a teljesítmény szerepét az egészség megőrzésben, azt látni kell, hogy a több mozgáshoz több kalória bevitelére lehet szükség! Ez, ilyen abszolút korlátos feltételek mellett, okozhat problémákat!

 

A másik: a konkrét esetben az iránynak a zsír bevitel növelésének kell(ene) lennie. Szerencsére zsírral sok kalória bevihető és ez oldhatja a fenti problémát. Ez a diéta, amelyik ide illik: a ketogén diéta. Manapság sok híve van ennek - szerint itt, a kalóriagurun is-.

https://www.kozertplusz.hu/mi-az-a-keto-dieta-a-ketogen-etrend-alapjai?gclid=EAIaIQobChMI0Pn3vsb2_AIVVBDmCh34CAh1EAAYASAAEgJTTfD_BwE

"A ketogén étrend már évtizedek óta egészségünk megőrzésének egyik bevált módszere, és egyes betegségek leküzdésében is segíthet. Alapelve az, hogy szénhidrátbevitelünket alacsonyan, míg zsírfogyasztásunkat magasan tartjuk."

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3236
Fórum profilkép
telstar
(Tünde1011 részére, #3152)
2023-02-05 21:01

Ezt nézted már? Itt hirdet a kaloriaguru-n:

 

https://www.ketomix.hu

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3237
Fórum profilkép
Huszarne66
2023-02-25 16:23

Szevasz.

Csirkemellett alapulvéve 100g 22,5 g. Ezt 3* oszd el ennyi szelet. Gombafélékből 10-15g

Sok-sok zöld zöldség, nagyon kevés bogyós gyümölcs. Citrom az alapból naponta egynek a levét inni. Almaecet 1 evőkanál. Olívaolajjal főzni. 1 teáskanálon magas hőfokon megforgatod a zöldséget, leszűröd. Ugyanebben az olajban 1 fej hagymát négy fele vágva átfuttatod, majd az egy szelet csirkemellet vagy egészben vagy csíkokra vágva úgyszintén megfuttatod (nagyon vékonyra, mert ha nyers marad szalmonella!), gombát ugyan így. Majd az egészet összeboratva, összemelegíted. Lehet rá 1 szem diót, vagy kesu diót, szezám magot 1 kiskanállal rászórni ízesítésül. Evés előtt sózni, de csak mint a halvány felhő!

Én kétszer eszem egy nap Ebédre bőségesen elég, vacsorára pedig ízlés szerint kefírrel nyakon öntött zöld saláta mix. Nagyon fontos, hogy Te kisérletezd ki. Minden esetre a zöl szín legyen az uralkodó. Kelbimbó, brokkoli, spenót stb. Szoktam rá tenni zöld színű zöldbabot, ritkán egy kevés sárgarépát. Le kell ülni az asztalhoz és bizony osztani szorozni. Szoktam még salátamixet megsprézni egy kevés rizsecettel vagy almaecettel. Mind a kettő szűretlen legyen. Sok minden belefér. Amit leírtam abban szinte nincs szénhidrát. A hús és a kefír, gomba adja a fehérjét. Használj teltségérzet növeléséhez utifűmaghéjat egy kis kanállal. Nem felszívódó rost!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3238
Fórum profilkép
Huszarne66
2023-02-25 16:32

Tettem fel almás béles kevés szénhudráttal receptet még valamikor. Nézd meg. Hetente egy szelet belefér, akkor csak salátát egyél egy kevés gombával. A többit a család megeszi. Finom. Nálunk a családban van cukorbeteg, nem alkoholos májbeteg, glutén érzékeny, laktóz érzékeny. Szóval tudom milyen sanyarú a diétára fogott személy élete. pláne ha nagyon kevés féléből lehet főzni.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3276
Fórum profilkép
Sardinia
2023-10-26 08:05

Sziasztok!

 

Új vagyok. Az a kérdésem, hogy a napló kitöltése során nem világos számomra adott élelmiszer mennyisége. Pl. rozskenyérnél vagy alkoholos italoknál mire, mekkora mennyiségre vonatkozik a jelölt kalória. Köszönöm előre is a segítzséget!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3277
Fórum profilkép
admin
(Sardinia részére, #3276)
2023-10-26 18:47

Szia! A táblázatokban a weboldalon mindenhol egységesen 100 grammra vonatkoznak az  értékek minden élelmiszer esetén az összehasonlíthatóság miatt. A naplóban is. A naplóban a kiválsztás után a kicsit lentebb lévő étrend táblázatban betudod állítani a mennyiséget és mértékegységet is a kiválasztott ételekhez.

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő