Fórum

Mennyiségek

Fórum profilkép
Joylyn
2022-11-20 10:57

Kedves Admin!

Néhány kérdésem lenne a mennyiségekkel kapcsolatban, hogy biztosan jól számoljak.

 

A gyümölcsök esetében (elsősorban pl. banán, ananász, narancs, mandarin, grapefruit, pomelo, ribizli, cseresznye stb.) a megpucolt gyümölcsre (héj nélkül, illetve szár nélkül) vonatkoznak a mennyiségek?

 

A csirkecomb csonttal vagy csont nélkül van feltüntetve? (Van egy "Rántott csirkecomb filé bőr és csont nélkül", de én a nyers csirkecombra lennék kíváncsi.)

Köszönöm!Smiley

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3214
Fórum profilkép
admin
2022-11-21 17:25

Szia!

 

Az értékek minden élelmiszer esetén csak az adott élelmiszerre szokásosan jellemző ehető részekre vonatkoznak. Ez élelmiszertől függ, hogy mit szoktunk megenni. Például az almát, cseresznyét, szílvát nem pucoljuk, de magozzuk. A szölő, ribizli esetén az apró magokat is elfogyasztjuk, így ott az értékek azt is tartalmazzák. De amelyiket általában pucoljuk (pl.: banán, mandarin, ananász) az értékek csak az ehető gyümölcs húsra vonatkoznak héj nélkül.

 

A húsok minden esetben csont nélkül értendőek. Itt a nyers csirkecomb linkje.

 

https://www.kalóriaguru.hu/kaloriatablazat/csirkecomb-csirkelab-kaloria.php

 

A kalóriaGuru élelmiszer táblázataiban, ha csak nincs más feltüntetve (pl.: főtt, sült, stb.), akkor mindenhol az értékek a nyers, friss, száraz, természetes állapotra vonatkoznak, ahogy az adott élelmiszert hozzáadnánk a recepthez főzés során.

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő