Közben valahogy sikerült kisakkoznom, mert néztem, hogy miért számol pl. másképp a Kalkulátorok Kalóriaégetés kalkulátora, mint az Aktivitás számítás az adataimmal, és azt láttam, hogy a Beállítások Cél és limit beállítások résznél a magasságomnál nem tudom hogyan és mikor egy méterrel kevesebb lett.
Lehet a Kalória kalkulátornál, amikor rámentettem, hogy legyen az új Limit az ott számított, akkor ott lett elírva.
Szia! Valószínűleg ez történhetett. Elírhattad a magasságod véletlen és azt mentetted. Ha hirtelen hülyeségeket kezd mutatni a napló, akkor általában ilyesmi van a háttérben. Érdemes ilyenkor a tömeget is ellenőrizni, ha mondjuk azt is szoktad rendszeresen frissíteni. Mert, ha legutoljára valaki pl.: 80 kg helyett véletlen 8 vagy 800 kilót adott meg, akkor elég drasztikus lesz a különbség. :)
Igen, köszönöm, egyre jutottunk :)
Mi az oka annak, hogy a napi limit csökken amikor elmentem a napi aktivitást? Eddig nőtt, most csökken.
Köszönöm a válaszod.
MM
Szia! A napi limit a beállításaidnak, valamint az aktivitásodnak megfelelően nő vagy csökken. Ha többet mozogsz, akkor nő, ha kevesebbet, akkor a limit is csökken. Amikor aktivitást rögzítesz, akkor újraszámolja a napló a kalóriaszükségletet az új aktivitás figyelembevételével és nem csak egyszerűen hozzáadja vagy kivonja az adott kcal értéket, mert az úgy hibás számítás lenne. Így attól függően, hogy milyen tevékenységet állítottál be, csökkenhet is a napi limit.
Ha nem szeretnéd, hogy változzon, akkor a napló "Beállítások" lapján a "Cél és limit beállítások" részben kikapcsolhatod. Legyenek kikapcsolva a következők, amelyik épp megjelenik. Legalul találod őket.
- Limitek automatikus újraszámítása, ha a tömegem 5 kg-nál többet változik
- Limitek automatikus újraszámítása, ha aktivitást rögzítek
OK, köszönöm.
És köszönöm a munkádat is, amit ezzel a programmal végzel, évek óta használom, nagyon hasznosnak tartom.
:)