Fórum

Adatátadás rendszerek között

Fórum profilkép
Adorján Viktor
2025-07-27 08:10

Kedves Admin! Évek óta használom (igaz csak időszakosan) a szoftvereteket és amikor erős az akaratom a kalóriaguru segítségével igencsak szép eredményeket érek el súly tekintetében. Természetesen  az étrenden felűl más paramétereket is naplózok ilyenkor, de nem kis időt vesz igénybe manuálisan felvinni és pl. Munkaidőben a vérnyomásmérés igencsak lehetetlen. Annak ellenére, hogy a statisztika rész is szerintem tökéletes, arra jutottam, hogy én, mint ékszereket és órát sem viselő emberként ráálnék az okosórára, így csökkentve a mérés es az adminisztráció idejét. 

Úgy döntöttem, hogy a sok adat kiértékelésére átállnék a (nem reklámnak szánom) a Samsung Health-re, de az étrendet továbbra is a kalóriagurun állítanám össze. Kérdésem, hogy van-e ilyen irányú fejlesztési törekvés, hogy a két rendszer kalóriaadatokat osszon meg egymással? Gondolok arra, hogy a Health pl. aktivitásból származó kalóriát oszt meg a Kalóriaguruval, míg a Kaloriaguru étkezésit a Health-tel? Tudom ti relatíve kicsik vagytok a nagy multihoz, de van amiben jobbak vagytok, azt a részét viszont nem szeretném feladni. (Receptszerkesztő, étrendösszeállítás)

Választ előre is köszönöm!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
telstar
2025-07-30 11:54

Talán érdemes összegyűjteni, hogy ebben a témakörben ki milyen további eszközökkel találkozott már és milyen tapasztalatok, vélemények alakultak ki azokkal kapcsolatban..

Én a következőket tudom elmondani:

Az energia felhasználásommal kapcsolatban a Polar Unite okosórát használom és a vele együttműködő Polar Flow mobil alkalmazást. Teljesen megfelelő arra, amire szánták: a szervezet általános működésének figyelésére, ezen beül a fitness edzések támogatásár, Ebben egyáltalán nincs az étkezéssel kapcsolatos nyilvántartásra lehetőség, tehát tökéletesen kiegészíti a KalóriaGurut.

Korábban Huawei okosórát és mérleget használtam a hozzátartozó Huawei Egészség alkalmazással együtt, de ma már csak a mérleget használom vele. Ebben az alkalmazásban van ételek felvitelére lehetőség, de a Kalóriaguru sokkal többet tud nála.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
admin
2025-07-30 19:43

Szia! Általában az ilyen eszközök csak a saját alkalmazásukkal, egyéb kapcsolódó eszközeikkel tudnak együtt működni. Ahhoz, hogy ezt meglehessen valósítani kell, hogy legyen az eszközben/alkalmazásban valamilyen adatexportálási lehetőség, hogy letölthesd vagy elküldhesd magadnak emailben a naplózott adataidat egy sima, nem kódolt szöveges fájlban, amiben az adatok feldolgozható és használható formában vannak. Ebben az esetben úgy működhetne a dolog, ha például időnként (hetente, havonta) letöltöd ezt a fájlt és feltöltöd a webhelyünkön a naplóba és, amit tud azt a napló beolvas és rögzíti automatikusan. Ez így elvileg megoldható viszont itt meg a letöltéssel, feltöltéssel kell foglalkoznod. Most, hogy említetted, megnézzük és átgondoljuk a megvalósítási lehetőségét a dolognak az elkövetkező 1-2 hétben. 

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő