Fórum

mentesi gondok

Fórum profilkép
delfinke1994
2014-02-02 13:14

Par napja nem tudok receptet menteni vagy megadott elelmiszernel atvaltani a db.-t g.-ra. Masnak is van ilyen gondja vagy csak en nem hasznalok jol valamit ? 

Maskulonben ezer koszonet ezert a csodas programert. En mindenkinek ajanlom, mindenki nagyon szereti. 

 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#296
Fórum profilkép
serti
2014-05-17 11:47

Kedves Admin!

 

Több receptet mentettem le azzal a céllal, hogy a táplálkozási naplómba egyszerűen csak egy-egy adagot tudjak felvinni, nem csak a tömeget. Az első mentett receptjeim (pl.: halászlé) ezt megoldották, azonban az utóbbi időben mentett receptjeim (pl.: tányérhús) már nem hozza az adagot.

Mindig mentem az adagok számát is. Mi lehet a gond?

 

Köszönettel:

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#297
Fórum profilkép
admin
(serti részére, #296)
2014-05-17 11:56

Utánanézünk és javítjuk mielőbb.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#298
Fórum profilkép
serti
2014-05-17 11:58

Kedves honlapot üzemeltető munkatársak!

 

Még annyit akartam írni, hogy a honlap és tartalma pótolhatatlan segítség nekem, aki sajnos jelentős túlsúllyal küzdök. Szerintem mások is örömmel fogadják a munkájukat. Én magamtól nem tudnél lefogyni, mert olyan sok időt igényelnének a számítások, a naplózás, stb., hogy ha ez a program nem lenne, bele se vágnék.

Néhány éve volt egy www.kcal.hu oldal, mely időközben megszűnt. Mikor azt felfedeztem, a használatával 15 kg-ot tudtam fogyni (aztán sajnos feladtam ...). Mivel megszűnt, nem tudtam folytatni, újrakezdeni. Ez a honlap sokkal-sokkal fejlettebb, sokkal többet nyújt mint egykor a www.kcal.hu.

Köszönöm a honlap üzemeltetőinek, valamennyi munkatársnak ezt a "csodát", mely meghosszabbíthatja az életemet, amellyel tovább maradhatok szeretteim között. Biztos vagyok benne, hogy Isten áldása kíséri ezt a tevékenységet, mely segít a hozzám hasonló gyenge embereknek hogy visszakapják vagy megőrizzék az egészségüket, önbecsülésüket.

 

Köszönöm!

 

Dr. Czifra Károly

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#299
Fórum profilkép
admin
(serti részére, #298)
2014-05-17 13:45

Kedves Károly!

 

Először is köszönjük a kedves szavakat. Az adagbeállítással kapcsolatosan pedig az 'adag' mértékegységet külön fel kell venni a az adott recepthez a mértékegységszerkesztőben. A mértékegységek a recept létrehozásakor vagy a recept megnyitása után az 'Adagok száma' mező melletti második gombra kattintva adhatóak meg.

 

Az 'Adagok száma' mezőben megadott érték elsősorban a megosztott receptek számításához szükséges, amikor azt nem a kalkulátorban tekinti meg valaki, ill. tájékoztató adat, hogy az adott recept hány adagból áll. Ez így most valóban egy kicsit félreérthető, így néhány napon belül kicsit módosítjuk, hogy egyértelmű legyen, és az adagbeállítást is kicsit kiegészítjük, hogy könnyebben lehessen megadni. Most külön be kell állítani, hogy egy adag hány gramm.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#300
Fórum profilkép
serti
(admin részére, #299)
2014-05-18 10:45

Köszönöm. Követtem az utasításokat és némi számítás alapján végre tudtam hajtani. Az segített az adag beállításában, hogy 100 g-ra a program kiszámolja a tápértéket. Így aztán az összes kalóriaértéket elosztottam az adszámmal, szoroztam százzal és osztottam a 100 g-ra számított kalóriaértékkel. Ez felelt meg egy adag tápértékének.

Viszont látom, hogy folyamatosan karbantartják az oldalt. Egyrészt onnan látszik - mint fentebb írtam - hogy korábban összeállított kalkulát recepteknél számítások nélkül önállóan hozta a program az adagot, másrészt délelőtt és délután is állítottam be ugyanazon élelmiszert (konkrétan banánt), ám délelőtt még volt "kis-közepes-nagy" opció, délutánra már csak a 'közepes".

Még egyszer köszönöm a munkájukat!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#301
Fórum profilkép
admin
(serti részére, #300)
2014-05-18 11:43

Egy-két apróság kivitelezése, mint az említett adag automatikus kiszámítása még folyamatban van. Az adag beállítás még pár nap és meg lesz. Folyamatosan csiszolgatjuk a programot.

 

Egyébként, amikor összeállít egy receptet, vagy az étkezési naplóba felvesz egy ételt és menti, akkor utána a kiválasztott mértékegység és az alap (g, dkg, kg) lesz már csak elérhető. Erre elsősorban teljesítmény optimalizálási okok miatt van szükség. Persze, ha még is zsükség lenne a többi mértékegységre, akkor csak újra fel kell venni az adott tételt, ami tartalmazza az adott tétel esetén elérhető összes mértékegységet.

 

Tehát, amit tapasztalt, hogy pl.: a banán esetén már csak a közepes volt elérhető, az emiatt volt.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2528
Fórum profilkép
felina
2018-11-01 10:05

Segítség! HELP! SOS! :D :D  Szóval nem tuom mi történt, de egyáltalán nem tudok új élelmiszert felvinni, mert a kategória választó le se nyílik csak explorerben, de ott sincs benne sor... :|

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2529
Fórum profilkép
Ellaluisy
2018-11-01 11:30

Sziasztok

 

Nekem is ez a gondom, így nem tudok pontos adatokat megadni pedig jó lenne. Tegnap még jó volt simán tudtam új alapanyagot adni de most sajna nem.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2530
Fórum profilkép
admin
(Ellaluisy részére, #2529)
2018-11-01 14:01

Köszi, hogy jeleztétek! Utánanézünk. Tegnap volt egy kis frissítés, talán az okozott valami gondot.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2531
Fórum profilkép
admin
(admin részére, #2530)
2018-11-01 14:08

Kijavítottuk!

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő