A kalóriaguru.hu apróhirdetési szabályzata

1. A szolgáltatás igénybevétele

Az apróhirdetési szolgáltatás igénybevételére jelen apróhirdetési szabályzat, valamint az általános Felhasználási feltételekben leírtak vonatkoznak.

Az apróhirdetési szolgáltatást a weboldalra történő regisztráció után lehet igénybe venni. A hirdetési kategória kiválasztásakor egyértelműen fel van tüntetve, hogy a hirdetés feladása ingyenes, vagy díj ellenében lehetséges. A hirdetés időtartama minden esetben 1 év. A díj ellenében feladható hirdetések esetén a minimális hirdetési díj 15000 Ft/év. A díj kategóriánként vagy egyéb paraméterektől függően változhat. A konkrét hirdetési ár a hirdetés feladására szolgáló űrlapon egyértelműen fel van tüntetve.

2. A hirdetés tárgya

A hirdetés tárgya csak olyan termék lehet, mely a hatályos magyar jogszabályok szerint forgalomba hozható. Amennyiben a hirdetni kívánt termék a hatályos magyar jogszabályok szerint engedéllyel, vagy egyéb a jogszabályban meghatározott feltétellel forgalmazható, hirdethető vagy ruházható át, a Hirdető a hirdetés feltöltésével kijelenti, hogy ezekkel rendelkezik. A Hirdető köteles a termék leírásában feltüntetni minden a termékre vonatkozó fontos információt, különösképp a szavatosságra, lejáratra, garanciára vonatkozó információkat, és a hatályos magyar jogszabályokban meghatározott egyéb információkat. Engedélyköteles termék esetén a Hirdető köteles a termékleírásban feltüntetni, hogy ilyen engedéllyel rendelkezik és a termék árusítása nem ütközik jogszabályba, hatósági rendelkezésbe.

3. A hirdetés részletei

A hirdetés csak magyar nyelvű lehet, mivel a weboldal elsődleges célközönsége is az.

A hirdetés címe: A hirdetés címének összhangaban kell lennie a hirdetés tárgyával és nem tartalmazhat fölösleges figyelemfelkeltő karaktereket. Többek között, de nem kizárólag sok egymás után elhelyezett felkiáltójelet, csillagot, stb. Az ilyen hirdetéseket a kalóriaguru.hu jogosult javítani vagy visszautasítani a megjelenítését.

A hirdetés leírása: A hirdetés leírásának tartalmaznia kell midnden fontos információt a hirdetés tárgyáról, különösképp a 2. pontban említetteket.

A hirdetés ára: A hirdetésben a valós árat kell feltüntetni és tilos irreálisan alacsony árat megadni a figyelemfelkeltés vagy az ár szerinti rendezéskor a jobb pozíció elérése miatt. Irreális árnak minősül például, de nem kizárólag a 0 Ft., 1 Ft. és hasonló árak megadása. Az ilyen hirdetések visszautasításra kerülnek. Kivételt képeznek ezalol az olyan hirdetések, melyeknek a leírásából egyértelműen kiderül, hogy például a felkínált termék vagy szolgáltatás valóban ingyenes. Ez esetben a 0 Ft. megengedett.

A hirdetés kategóriája: A Hirdetőnek a hirdetést a neki legmegfelelőbb kategóriában kell elhelyeznie. Amennyiben egy hirdetés több kategóriában is elhelyezhető, a Hirdető saját belátása szerint bármelyikben elhelyezheti. A kalóriaguru.hu jogosult a hirdetést minden előzetes értesítés nélkül másik kategóriába áthelyezni, amennyiben úgy ítéli meg, hogy az megfelelőbb, vagy esetleg egy új megfelelőbb kategóriát hozott létre a számára.

A hirdetés képe: Minden hirdetéshez maximum 3 darab kép tölthető fel. A képnek a hirdetés tárgyára kell vonatkoznia és csak saját készítésű képek lehetnek, ill. olyan képek melyeknek a szerzői jogai a Hirdető birtokában vannak vagy un. szabadon felhasználható képek. Tilos olyan kép felhasználása, mely bármilyen módon (név, logó, embléma, felirat, stb.) megvan jelölve más személy, weboldal, cég, stb. által. Az ilyen kép előzetes értesítés nélkül törlésre kerül. A képen elhelyezhető név, logó, embléma, felirat, stb., abban az esetben, ha az a hirdetés tárgyára vonatkozik és a hirdető sajátja vagy jogában áll használni azokat.

4. A hirdetés feladása

4.1 Ingyenes hirdetés menete

A hirdetés feladását követően legkésőbb 24 órán belül a kalóriaguru.hu ellenőrzi azt, és amennyiben megfelel az apróhirdetési szabályzatnak aktiváljuk és megjelenik. Ha a hirdetés nem felel meg valamely apróhirdetési szabálynak a kalóriaguru.hu jogosult azt visszautasítani és a javítandó cimkével lessz ellátva. A Hirdető a szükséges módosítások elvégzése után a hirdetést újra feladhatja. Amennyiben a hirdetés javítására nincs lehetőség a hirdetés előzetes értesítés nélkül törlésre kerül.

4.2 Hirdetési díj ellenében feladott hirdetés menete

A hirdetés feladását követően legkésőbb 24 órán belül a kalóriaguru.hu ellenőrzi azt, és amennyiben megfelel az apróhirdetési szabályzatnak, akkor elküldjük a hirdetési díj átutalásához szükséges adatokat a regisztrációkor megadott e-mail címre. Amint az átutalás megérkezik a hirdetést aktiváljuk és megjelenik. Ha a hirdetés nem felel meg valamely apróhirdetési szabálynak a kalóriaguru.hu jogosult azt visszautasítani és a javítandó cimkével lessz ellátva. A Hirdető a szükséges módosítások elvégzése után a hirdetést újra feladhatja. Amennyiben a hirdetés javítására nincs lehetőség a hirdetés előzetes értesítés nélkül törlésre kerül.

5. A hirdetés módosítása

A Hirdető a feladott hirdetéseit bármikor szerkesztheti, inaktiválhatja, újra aktiválhatja vagy akár törölheti is. A feladott hirdetések szerkesztésére szintén ezen apróhirdetési szabályzat vonatkozik.

6. A hirdetés visszautasítása, törlése

Tilos minden olyan hirdetés feladása, mely nem felel meg az apróhirdetési szabályzatnak, vagy amit a kalóriaguru.hu saját belátása szerint bármilyen szempontból is kifogásolhatónak tart. Az ilyen hirdetéseket a kalóriaguiru.hu jogosult visszautasítani javításra, vagy akár törölheti is azt előzetes figyelmeztetés nélkül.

Tilos minden olyan hirdetés feladása, melynek feladása vagy a hirdetés tárgya a hatályos magyar jogszabályokba ütközik, bármilyen módon is sérti mások jogait, a szerzői jogokat, a jóerkölcsöt, vagy a hirdetés megtévesztő.

Tilos többek között, de nem kizárólag minden olyan hirdetés feladása, melynek tárgya az alábbi kategóriák valamelyikébe esik vagy azokkal összefüggésbe hozható:

  • Gyógyszerek, kábítószerek vagy bármilyen tudatmódosító és ehhez hasonló termékek;
  • Dohánytermékek és alkoholok;
  • Hamisított termékek;
  • Nem eredeti elektronikus vagy nyomtatott tartalmak (pl.: másolt szoftver, zene, film, könyv, stb.);
  • Bármilyen szoftverhez, vagy egyéb elektronikus úton hozzáférhető tartalomhoz, vagy szolgáltatáshoz a hozzáférési információk (pl.: aktiváló kódok, kulcsok, regisztrációs számok, stb.);
  • Közbiztonságra veszélyes eszközök, fegyverek, robbanószerek, pirotechnikai anyagok, és az ezekkel kapcsoaltos alkatrészek, dolgok. Kivételt képeznek ezalól a mindennapi életvitelhez tartozó háztartási és a sport célokra használt veszélyes eszközök (pl.: konyhakés, harcművészetekben használt veszélyes eszközök, stb.);
  • Erotikus vonatkozású termékek;
  • Jóerkölcsbe ütköző termékek;
  • Olyan weboldalak vagy szerverek elérési útjai, melyek olyan tartalmakat tesznek elérhetővé, melyek sértik a hatályos magyar jogsazbályokat és a kalóriaguru.hu apróhirdetési szabályzatát.

Ha egy hirdetés nem felel meg az apróhirdetési szabályzatnak, de csak egy olyan apró módosítás szükséges, melyet a kalóriaguru.hu a saját hatáskörében egyértelműen eltud végezni, akkor a Hirdető kényelme érdekében jogosult azt elvégezni a Hirdető előzetes figyelmeztetése nélkül a 3. pontban foglaltaknak megfelelően és a hirdetés megjelenhet. Ilyen lehet például a hirdetés címében való helyesírási hiba javítása, a fölösleges és ismételt figyelemfelkeltő karakterek törlése, a kategória módosítása, vagy a nem megfelelő kép törlése.

Hirdetés duplikáció: Tilos ugyanazt a hirdetést többször beküldeni. Az ilyen hirdetések előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek.

 

Utolsó módosítás ideje: 2020. június 20.

kalóriaGuru.hu - Fogyókúra, diéta egészségesen, Online Táplálkozási Napló, Kalkulátorok, Kalóriatáblázatok, minden ami kalória.