Fórum

Vese probléma

Fórum profilkép
tobies
2023-09-03 14:37

Üdvözlök mindenkit!

 

Abban kérném a segítséget hogy vese transzplantált vagyok és krónikus vese elégtelenséggel, olyan kérdésem lenne hogy Cappuccino - t lehet e inni? Jelenleg még nem dializálnak. Sajnos az eGFR 24 körül mozog, kreatinin 280, karbamid 21,6

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#3272
Fórum profilkép
echo
2023-09-05 12:01

Szia! Szerintem ebben inkább az orvosod tanácsait kövesd. Csak kaptál valamiféle pontos írásos útmutatót a tudnivalkról. Legalábbis szerintem ez volna a normális egy ilyen komoly dolog esetén. Ezt találtam a neten:

 

https://semmelweis.hu/sebeszet/szervatultetes/a-veseatultetesrol/elet-a-vesetranszplantacio-utan/

 

Az írás a kávét kimondottan nem tíltja, de a kálium bevitelre oda kell figyelned. A cappuccino akár kétszer annyi káliumot (100-150 mg/deciliter) is tartalmazhat, mint a sima kávé. Csak laikusként mondom, de nem hinném, hogy 1 kis csésze gondot okozna. Egy közepes banán kálium tartalma pl. 400-450 mg között van. Igazából azt kéne kiderítened, hogy a te állapotodban mik az orvosod által javasolt napi korlátok bizonyos tápanyagokból, ill. hogy mennyi az egyszerre elfogyasztható mennyiség belőlük és ha ezen belül vagy, akkor rendben vagy. Itt az oldalon sok dolognak meg tudod nézni, hogy miben mennyi van. Ha fent vagy a facebookon nézd meg, mert szerintem tuti van vese transzplantációs csoport is, ahol valószínűleg jobb tanácsokat kapsz, meg egy csomó könyv is van ilyen témában, de az orvosod legyen az első, ő ismeri az állapotod.

 

 

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő