Fórum

kevés szénhidrátot tartalmazó termékek

Fórum profilkép
cukros01
2023-01-28 19:52

bármi ójan érdekel amiben kevés szén hidrát van  ( föleg hogy az étkezések közöt lehesen nasizni valamit) elnézést a helyes írás miat kérem ne vesenek meg érte 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
max
2023-01-28 20:29

Akkor a legegészségesebb szerintem, ha olajos magvakat eszel, szotyi, mogyoró, pisztácia és egyebek. Egy kevéset ezek is tartalmaznak, de azok összetett szénhidrátok és sok rostot, meg egészséges zsírt is tartalmaznak, így lassan szívódnak fel.

Vagy a kínai és egészségboltokban nézz szét, mert ott szoktak mindenféle chips- alternatívákat árulni. Például a cékla chips kimondottan finom, már ettem párszor. Hogy mennyi szénhidrát van benne most hirtelen nem tudom, de biztos egészségesebb, mint a krumpli chips.

De akár te magad is csinálhastz mindenféle zöldségből chips-et nem csak olajban, , hanem sütőben is és még sokkal olcsóbban is jön ki, ráadásul kedvedre fűszerezheted. Próbáld ki egyszer, utána biztos nem kell majd a gyári. :)

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
cukros01
2023-01-28 21:42

Csináltam édesburgonya chips et de nekem csak a bolti dolgok jönnek be

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
telstar
(cukros01 részére, #3223)
2023-01-30 23:03

Sajtfélék is szóba jöhetnek és a cottage cheese is. Ezek némelyike kevés zsírt és sok fehérjét tartalmaz. Abszolút egészséges.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
cukros01
2023-01-31 16:04

Cukorbeteg vagyok és a szénhidrát csökkentett vagy szénhidrátmentes nasik érdekelnek

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
telstar
(cukros01 részére, #3228)
2023-01-31 23:25

Akkor gondolom abszolút profi vagy. Hirtelen rákeresve találtam pl. ezt:

https://tesco.hu/hello/cikk/hogyan-lehet-a-cukorbetegseggel-elni/23

"Az orvosok által ajánlott élelmiszerek a következők:

gyümölcs (vigyázat a nagyon édes fajtákkal)
zöldség,
hüvelyesek,
alacsony zsírtartalmú tejtermékek,
teljes kiőrlésű péktermékek,
sovány húsok."

https://femina.hu/egeszseg/ragcsalnivalo-cukorbetegeknek/

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/cukorbetegseg/...

https://napidoktor.hu/dieta/top-nasik-cukorbetegeknek/

Google a barátod! Keress erre: cukorbeteg nasi

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
yoyo
2023-02-01 18:38

Online könyves boltokban is nézz szét mert rengeteg jó receptes könyv van csak cukorbetegeknek. De nasinak tudom ajánlani pl a BiotechUSA féle Zero Bar fehérje szeletét. Hasonló mint egy normál csokiszelet, de fehérjéből van szóval még egészséges is és tovább is tart, mert többet kell rágni. :) Cukor csak 1-2 gramm van benne a többi 0 kcal-os édesítő.

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
cukros01
2023-02-05 10:20

Jó lenne valami ojan nasi amibe semmi nem lenne szén hidrátbol

Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
telstar
(cukros01 részére, #3233)
2023-02-05 15:20
Hozzászólás
|
Privát üzenet
Fórum profilkép
Huszarne66
2023-02-27 11:42

Érintettként (családtag) tudom, hogy nagyon nehéz. Legfőképpen ha édességről van szó vagy nassolni valóról.

Az a baj, hogy még a jégsaláta is tartalmaz 100g/2g. Azok pedig összeadódnak. Lehet sokat csalni, pl olyan szénhidrát tartalmú lisztek használata, amik nem felszívódóak. Ilyen pl az utifűmaghéj liszt. Kókusz liszt kevés szénhidrátot tartalmaz (sütemények. Csalni lehet a rántásnál, habarásnál tápioka liszttel. Kókuszrost liszttel lehet a tömeget növelni és így az étel úgy tűnik sok de kevesebb lesz a szénhidráttartalom. Édesítőnek eritrit steviával. Lehetne sorolni. Jó lenne tudni mennyi a napi szénhidrát minimum. Van e fizikai aktivitás stb. Én 100g/nap vagyok családtagom 220g/ nap ő fizikai aktivitása nagy, napi 10-12 óra. Tehát mint minden diétánál papír, toll számológép. Az, hogy a neten milyen kaják vannak azok csak mérvadóak, mert mindenkinek más és más az ízlése, más a konyhatechnológiája.

Ha szereted a sós nasit: salátalevelek közé kisütött hamburger pogácsaöntetek nélkül. Sajttal isteni.

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő