Sziasztok!
A táplálkozási naplóban be lehet valahol állítani a napi kalóriaszükségletet?Jelenleg 2000 van benne,de fogyáshoz 1300-ra van csak szükségem.Ez így zavaró,ezért szeretném módosítani.
Köszönöm.
Sziasztok!
A táplálkozási naplóban be lehet valahol állítani a napi kalóriaszükségletet?Jelenleg 2000 van benne,de fogyáshoz 1300-ra van csak szükségem.Ez így zavaró,ezért szeretném módosítani.
Köszönöm.
Kedves Admin,
nem szeretném a sort törölni, mert a saját ételeimet szeretném tovább másolni.
A másolt naplóban a tétel mennyiségének nullázására lenne szükségem.
Köszönöm,
Erika
Sziasztok !
Miert nem lehet egy mar megadott kaloria limitet valtoztatni? Vagy csak nalam nem mukodik?
Koszi
Szia!
Pontosan mi az ami nem megy nálad? Hol akad el a dolog? A Beállításokban a Cél és limit részben vagy megadod az adataid és a programra bízod a limitek kiszámolását vagy vagy te magad állítasz be tetszőleges értékeket. A Mentés gombra kattintva frissülnie kell az új értékekkel.
Kedves admin,
A beállitásokban a Cél és Limit résznél már nem látom azt a felületet amit régen, ahol be lehetett állitani a kalórialimitet, a feherjét, szénhidrátot, és zsirt. Nem tudom az előző általam megadott limiteket felül irni. Ahogy olvasom a hozzászólásokat van még más is akinél ugyan igy van.
Köszönöm!
Kedves admin,
Elnézést, most vettem csak észre, hogy változott a Cél és Limit lap és el lett rejtve a célok közé.
Köszönöm :)
Szeretném megtudni, hogy a receptszerkesztőben kiszámolt 1 adag mennyiséget át lehet-e vinni az Étkezések fülre. Egyszerűbb lenne, mint a 100 g-mos mennyiség, mert így a receptszerkesztőben meg kell nézni az egy adag mennyiségét, és azt beírni az Étkezések részletezéséhez. Lehet így is, de ha az adagot emelné át a program, egyszerűbb lenne.
Köszönöm.
Szia!
Nem kell az adag tömegét megnézned és neked beírnod. Ha az étrend összeállításakor kiválasztasz egy receptet, és utána a mértékegységeknél kiválasztod a gramm helyett az adagot, akkor a program automatikusan az adaghoz korábban kiszámolt tömeggel fog számolni.
Lehet nem értettem jól mit szeretnél, kicsit pontosíts kérlek! Esetleg azt szeretnnéd, hogy mondjuk a mértékegységek listájában az adag mellett legyen az is jelezve, hány gramm vagy ilyesmi?
Kedves Admin, tökéletesen megértetted a problémámat, válaszoltál is rá. Én voltam figyelmetlen, itt az Étkezések fülnél meg sem néztem a mértékegységeket, csak a reagálásod után. Úgy néz ki, hogy ha figyelmesebb vagyok, akkor nem rabolom az idődet. Bocsánat ezért, köszönettel tartozom. :)
Mit jelent az autolimit? A statisztikák-diagramok ablaknál látható, de nem tudom itt értelmezni, azaz van ötletem, hogy itt mit jelenthet, de nem tudom. Kérlek Admin, magyarázd el!
Szia!
Van az alap limit (vagy más néven fix limit) és van az autolimit. Így neveztük el őket, mert jó tömör. :) Mindkettő az ajánlott napi fogyasztás mértékét jelöli, amit a napi étkezés során nem célszerű túllépni és az étkezési napló limit sorában láthatóak.
Alap limit:
Ha az ember semmilyen különösebb kalóriaigényű fizikai tevékenységet nem végez, akkor ez nem változik, ill. közel állandó minden nap. Ez a limit a testparaméterek és még néhány egyéb adat alapján meghatározható. Nem tartalmazza az extra tevékenységeket.
Autolimit:
Az autolimit az extra tevékenységeket is tartalmazza. Ha valamilyen extra tevékenységet rögzítesz az aktivitást lapon, akkor a program mindig újraszámítja, de csak akkor, ha a beállításokban engedélyezted. Ilyenkor az étkezési lapon is az autolimit értékek jelennek meg a limit sorban. Mivel szokták néha kérdezni, fontos tudnod, hogy az aktivitásokból származó kalóriaigény nem egy az egyben adódik hozzá az alap limithez, ennél kicsit bonyolultabb a számítás.
Célszerű engedélyezned az autolimitet, de ha jobban szeretnél fix értékekkel vagy akár az általd megadott fix értékekkel számolni, akkor a Beállítások lapon a "Cél és limit beállítások" részél kikapcsolhatod, ill. akár egyedi limit értékeket is megadhatsz.
Így mindenki igényei szerinti beállításokat használhat.