
Sziasztok,
A táblázat bővítését ajavaslom. Sokszor kell más oldalakra látogatnom amelyik részletesebb.
Üdv,
Klau
Sziasztok,
A táblázat bővítését ajavaslom. Sokszor kell más oldalakra látogatnom amelyik részletesebb.
Üdv,
Klau
Szia!
Köszi az észrevételt! Nemrég módosítottuk, hogy a kalóriatáblázatokban csak az alapélelmiszerek szerepeljenek a legtöbb helyen, a könnyebb áttekinthetőség miatt. A keresőmezőt használva azonban sok konkrét márka és felhasználói recept is elérhető. De valóban a táblázatokat mindig lehet bővíteni és igyekszünk nagyobb hangsúlyt fektetni erre a jövőben.
Üdv,
Admin
Egyébként receptek esetében javasolt, hogy mindenki maga állítsa össze az általa fogyasztott ételeket azon recept alapján, ahogy Ő szokta készíteni, amennyiben a pontosság nagyon fontos. Hiszen ahány ház, annyiféle variáció és annyi féle érték ugyanazon ételre, melyek jelentősen eltérhetnek egymástól.
Nekem az elmúlt 8 hónapban még egyszer sem kellett máshol keresgélnem, bár lehet hogy azért mert a Sült Denevérszárnyat Fügével még nem kellett beírnom mint desszert.
"Sült Denevérszárny Fügével" Ez tetszett!
Bővítés A zsír esetében az a jó, ha a zsír minél nagyobb részét az egyszeresen és töbszörösen telítettlen zsírsavak teszik ki, amik igen hasznosak a szervezet számára. Ezekben a zsírsavakban gazdagok többek között a szűz és extra szűz olivaolaj, tengeri halak és bizonyos magvak (Pl.: dió, tökmag, szezámmag, lenmag), valamint az ezekből készített hidegen sajtolt olajok. Kerülni kell viszont a telített zsírsavakat (főként állati zsírok) és a transz-zsírsavakat (növényi olajok hidrogénezésével állítják elő), melyek viszont károsak. Transz-zsírokat többnyire az előregyártott élelmiszerek tartalmaznak, és az élelmiszer cimkéjén az esetek többségében fel van tüntetve az összetevők között "hidrogénezett növényi olaj" vagy "részben hidrogénezett növényi olaj" megnevezéssel. A szénhidrát esetében arra kell ügyelnie, hogy a bevitt szénhidrát mennyiség minél kisebb részét tegye ki a cukor.