Fórum

Inzulinrezisztencia

Fórum profilkép
Szimba
2016-10-21 09:01

Sziasztok!

Inzulinrezisztenciám van. 2x500mg Merckformint kellene szednem, de szokató időszakban vagyok.. ja és 160 g-os CH diétán.. :))

Örülnék, ha itt is találnék sorstársakat és segítséget. 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2056
Fórum profilkép
anett0731
2017-02-05 11:37

Sziasztok!

Én is új vagyok, kb. 3 hete merült fel a PCOS nálam. Jövőhéten megyek cukorterhelésre, de mióta tudom kerülöm a cukrot és a lisztet, próbálok ki új ételeket és alapanyagokat. A mozgást is elkezdtem, egyenlőre itthon heti 3-4 alkalommal zumbázok.

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert eddig ez a ch számolás nem nagyon ment. Kb. odafigyeltem, de nem g-ra. :(  

Igazság szerint még mindig ott tartok, hogy keresem a megfelelő kenyeret, recepteket, és próbálom betartani a napi 5 étkezést. Nekem már van egy kislányom, még PCO előttről, de hamarosan szeretnénk kistesót is. Igazából nem tudom, hogy van e ilyen, de szerintem nálam kb. fél éve kezdett kialakulni, vagyis akkor jeletek meg a tünetek. Elmaradt menszesz, hízás, vércukoringadozással kapcsolatos folyamatos éhség, édesség utáni vágy. Majd a uh megmutatta mia a probléma. :(

Hú, ez jó hosszú lett. :)

Tudtok néhány jó ötlettel, tanáccsal segíteni? Kicsit úgy érzem kezdek elveszni a rengeteg információ, új ételek, alapanyagok között. 

Előre is köszönöm!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2115
Fórum profilkép
etelka68
(anett0731 részére, #2056)
2017-03-04 10:11

Szia Anett!

A lányomnál diagnosztizáltak néhány hónapja IR-t. Nekem nagy segítség volt a különböző blogok olvasása.

Nekünk ezek a receptek váltak be:

Kenyér - http://nikknewlife.blogspot.hu/2016/05/a-kenyer-te...

Bagett - http://nikknewlife.blogspot.hu/2016/02/tejfolos-ba... (ha 6 részre osztod a tésztát, akkor 40 ch/db vacsira, vagy ebédre valamivel kiegészítve, ha 8 részre, akkor 30 ch/db reggelire

NIKK blogja mellett ajánlom még az Áfonya mámorát is, ott is jó recepteket találsz. Becsatolok néhány linket

- http://flamcsi.blogspot.hu/p/inzulinrezisztencia-1...

- http://160gramm.hu/

- http://afonyamamora.blogspot.hu/

- http://salatagyar.hu/

- http://pcosreceptek.weebly.com/

Javaslom, hogy ezen az oldalon olyan alapanyagokból állítsd össze a receptjeidet, amelyeket te vittél fel, mert akkor pontos adatot kapsz. Mindig az adott termék csomagolásán lévő adatokakkal számolj!

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő

Inzulinrezisztencia

Inzulinrezisztencia Fórum téma: Inzulinrezisztencia

Inzulinrezisztencia A jelentős inzulintermelést követően a vércukorszint hirtelen esik vissza ingadozó vércukorszintet okozva. A visszaeső vércukorszint hamar éhséget okoz, mely ismételt evésre kényszeríti az embert és az ördögi kör folytatódik, amely gyors elhízáshoz vezet. Az ingadózó vércukorszint az elhízás mellett számos egészségügyi probléma forrása is többek között szív és érrendszeri megbetegedéseké, valamint a cukorbetegségé is. A GI diéta szabályai A glikémiás indexen alapuló diéta lényege, hogy az étrendünket minél nagyobb részben az alacsony glikémiás indexű (0-55) élelmiszerekből állítsuk össze.