Fórum

Inzulinrezisztencia

Fórum profilkép
Szimba
2016-10-21 09:01

Sziasztok!

Inzulinrezisztenciám van. 2x500mg Merckformint kellene szednem, de szokató időszakban vagyok.. ja és 160 g-os CH diétán.. :))

Örülnék, ha itt is találnék sorstársakat és segítséget. 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2056
Fórum profilkép
anett0731
2017-02-05 11:37

Sziasztok!

Én is új vagyok, kb. 3 hete merült fel a PCOS nálam. Jövőhéten megyek cukorterhelésre, de mióta tudom kerülöm a cukrot és a lisztet, próbálok ki új ételeket és alapanyagokat. A mozgást is elkezdtem, egyenlőre itthon heti 3-4 alkalommal zumbázok.

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert eddig ez a ch számolás nem nagyon ment. Kb. odafigyeltem, de nem g-ra. :(  

Igazság szerint még mindig ott tartok, hogy keresem a megfelelő kenyeret, recepteket, és próbálom betartani a napi 5 étkezést. Nekem már van egy kislányom, még PCO előttről, de hamarosan szeretnénk kistesót is. Igazából nem tudom, hogy van e ilyen, de szerintem nálam kb. fél éve kezdett kialakulni, vagyis akkor jeletek meg a tünetek. Elmaradt menszesz, hízás, vércukoringadozással kapcsolatos folyamatos éhség, édesség utáni vágy. Majd a uh megmutatta mia a probléma. :(

Hú, ez jó hosszú lett. :)

Tudtok néhány jó ötlettel, tanáccsal segíteni? Kicsit úgy érzem kezdek elveszni a rengeteg információ, új ételek, alapanyagok között. 

Előre is köszönöm!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2115
Fórum profilkép
etelka68
(anett0731 részére, #2056)
2017-03-04 10:11

Szia Anett!

A lányomnál diagnosztizáltak néhány hónapja IR-t. Nekem nagy segítség volt a különböző blogok olvasása.

Nekünk ezek a receptek váltak be:

Kenyér - http://nikknewlife.blogspot.hu/2016/05/a-kenyer-te...

Bagett - http://nikknewlife.blogspot.hu/2016/02/tejfolos-ba... (ha 6 részre osztod a tésztát, akkor 40 ch/db vacsira, vagy ebédre valamivel kiegészítve, ha 8 részre, akkor 30 ch/db reggelire

NIKK blogja mellett ajánlom még az Áfonya mámorát is, ott is jó recepteket találsz. Becsatolok néhány linket

- http://flamcsi.blogspot.hu/p/inzulinrezisztencia-1...

- http://160gramm.hu/

- http://afonyamamora.blogspot.hu/

- http://salatagyar.hu/

- http://pcosreceptek.weebly.com/

Javaslom, hogy ezen az oldalon olyan alapanyagokból állítsd össze a receptjeidet, amelyeket te vittél fel, mert akkor pontos adatot kapsz. Mindig az adott termék csomagolásán lévő adatokakkal számolj!

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2167
Fórum profilkép
Giselle
2017-04-29 14:13

Sziasztok :)

 

Én is évek óta inzulinrezisztens vagyok és hihetetlenül sok vitamin és a sok orvos váltás után kipróbáltam a merckformin mellett és a diéta mellé c9 es programot is ami nagyon hatékony.

Ha valakit esetleg érdekel priviben tudok tájékoztatást adni.

 

Sziasztok 

Szilvi

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő

Inzulinrezisztencia

Inzulinrezisztencia Fórum téma: Inzulinrezisztencia

Inzulinrezisztencia A legfőbb szempont, hogy mozogjon és szívesen csinálja. Aerob jellegű az a mozgásforma, amely a testet komplex módon mozgatja meg és a pulzusszámot hosszú ideig magas szinten tartja. Rengeteg ilyen mozgásforma van többek között a következők: aerobik, futás, úszás, biciklizés, labdajátékok, gyaloglás, görkorcsolyázás, evezés és még sok más. Bármilyen sportot is csinál azt szívesen tegye, mert akkor fogja tudni hosszútávon csinálni. Akár fogyókúrázik az ember akár nem, fontos a megfelelő folyadékbevitel, ami napi minimum 2 liter.