Fórum

Inzulinrezisztencia

Fórum profilkép
Szimba
2016-10-21 09:01

Sziasztok!

Inzulinrezisztenciám van. 2x500mg Merckformint kellene szednem, de szokató időszakban vagyok.. ja és 160 g-os CH diétán.. :))

Örülnék, ha itt is találnék sorstársakat és segítséget. 

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2056
Fórum profilkép
anett0731
2017-02-05 11:37

Sziasztok!

Én is új vagyok, kb. 3 hete merült fel a PCOS nálam. Jövőhéten megyek cukorterhelésre, de mióta tudom kerülöm a cukrot és a lisztet, próbálok ki új ételeket és alapanyagokat. A mozgást is elkezdtem, egyenlőre itthon heti 3-4 alkalommal zumbázok.

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert eddig ez a ch számolás nem nagyon ment. Kb. odafigyeltem, de nem g-ra. :(  

Igazság szerint még mindig ott tartok, hogy keresem a megfelelő kenyeret, recepteket, és próbálom betartani a napi 5 étkezést. Nekem már van egy kislányom, még PCO előttről, de hamarosan szeretnénk kistesót is. Igazából nem tudom, hogy van e ilyen, de szerintem nálam kb. fél éve kezdett kialakulni, vagyis akkor jeletek meg a tünetek. Elmaradt menszesz, hízás, vércukoringadozással kapcsolatos folyamatos éhség, édesség utáni vágy. Majd a uh megmutatta mia a probléma. :(

Hú, ez jó hosszú lett. :)

Tudtok néhány jó ötlettel, tanáccsal segíteni? Kicsit úgy érzem kezdek elveszni a rengeteg információ, új ételek, alapanyagok között. 

Előre is köszönöm!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2115
Fórum profilkép
etelka68
(anett0731 részére, #2056)
2017-03-04 10:11

Szia Anett!

A lányomnál diagnosztizáltak néhány hónapja IR-t. Nekem nagy segítség volt a különböző blogok olvasása.

Nekünk ezek a receptek váltak be:

Kenyér - http://nikknewlife.blogspot.hu/2016/05/a-kenyer-te...

Bagett - http://nikknewlife.blogspot.hu/2016/02/tejfolos-ba... (ha 6 részre osztod a tésztát, akkor 40 ch/db vacsira, vagy ebédre valamivel kiegészítve, ha 8 részre, akkor 30 ch/db reggelire

NIKK blogja mellett ajánlom még az Áfonya mámorát is, ott is jó recepteket találsz. Becsatolok néhány linket

- http://flamcsi.blogspot.hu/p/inzulinrezisztencia-1...

- http://160gramm.hu/

- http://afonyamamora.blogspot.hu/

- http://salatagyar.hu/

- http://pcosreceptek.weebly.com/

Javaslom, hogy ezen az oldalon olyan alapanyagokból állítsd össze a receptjeidet, amelyeket te vittél fel, mert akkor pontos adatot kapsz. Mindig az adott termék csomagolásán lévő adatokakkal számolj!

Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2167
Fórum profilkép
Giselle
2017-04-29 14:13

Sziasztok :)

 

Én is évek óta inzulinrezisztens vagyok és hihetetlenül sok vitamin és a sok orvos váltás után kipróbáltam a merckformin mellett és a diéta mellé c9 es programot is ami nagyon hatékony.

Ha valakit esetleg érdekel priviben tudok tájékoztatást adni.

 

Sziasztok 

Szilvi

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő

Inzulinrezisztencia

Inzulinrezisztencia Fórum téma: Inzulinrezisztencia

Inzulinrezisztencia Végleg változtassa meg étkezési szokásait, hogy tartós eredményeket érhessen el kínlódás nélkül. Akik folyton "kiskapukat" keresnek mindenféle csodamódszer, csodatabletta formájában, azok képtelenek lesznek lefogyni és az elért eredményeket megtartani. Csak gondolja át az egészet egy percre és vizsgálja meg reálisan! Még ha sikerül is rálelnie egy olyan gyors fogyást ígérő módszerre, amely valamilyen varázslatos oknál fogva Önnél épp működik, és sikerül leadnia felesleges kilóit, nagyon rövid időn belül mindenképpen visszahízza az egészet ill. jóval többet, ahogy az általában lenni szokott. Mert azzal, hogy lefogyott a dolognak még nincs vége.