Fórum

Kérés, bővítés

Fórum profilkép
bleedingsky
2016-08-28 15:33

Sziasztok!

 

Lehetne egy olyan kérésem, hogy a kalóriatáblázatoknál bekerüljenek a rostok is +1 oszlopba?

Jó lenne aszerint is rendezni, pl. a zöldség és gyümölcs táblázatokat.

 

Köszönöm!

Hozzászólás
|
Privát üzenet
#2259
Fórum profilkép
admin
(adrus171 részére, #2258)
2017-09-26 19:13

Szia!

 

Köszi a javaslatokat! A jelentés gombot szerintem hamarosan megcsináljuk. Eddig ezeket privát üzenetben, vagy e-mailben jelezték.

 

A két kávés érték a hozzávalók alapján rendben van. Az két különböző felhasználói recept. A megynyitásuk után látható, hogy a 25 kcal-os változat a tejen kívűl még 3 deci vizet is tartalmaz ezért kisebb a 100 grammra eső kalóriaértéke. A 46 kcal-os változat is rendben van, de mivel abban csak tej van, így a tejeskávé elnevezés pontosabb lenne.

 

Ha találsz furcsa dolgot, nyugodtan jelezheted akár emailben is. Ellenőrizzük és ha szükséges javítjuk. Szívesen fogadunk minden észrevételt!

Hozzászólás
Sorrend időben növekvő

Kérés, bővítés

Kérés, bővítés Fórum téma: Kérés, bővítés

Kérés, bővítés A szervezet inzulinérzékenysége a nap folyamán változik. Mivel reggel, ill. a délelőtti időszakban érzékenyebb a szervezet ezért ezen napszakban mindenképpen az alacsony glikémiás indexű élelmiszereket kell fogyasztani, míg a közepes glikémiás indexű élelmiszereket lehetőleg csak a délutáni időszakban. A GI diéta szabálya az, hogy az alacsony glikémiás indexű ételeket kell előnyben részesíteni. Ez a szabály igaz is, azonban van néhány élelmiszer, amik bár alacsony glikémiás indexel rendelkeznek, mégis magas inzulintermelést okoznak, mert a szervezet inzulintermelése nem csak a vércukorszinttől függ, azonban erre csak az újabb kutatások derítettek fényt. Így például van néhány élelmiszer (tej, joghurt, narancs, hal, marhahús), melyek alacsony glikémiás indexűek, de fogyókúra idején kerülendőek, vagy legalább is a délutáni órákra időzítsék a fogyasztásukat.